Nova vest
Fudbal

Subota, 18.11.2017.

10:29

PL: Mogu li 'Pevci' konačno da osvoje Emirejts?

Posle dvonedeljne pauze zbog reprezentativnih obaveza nastavljaju se uzbuđenja u najjačim ligama sveta.

Izvor: SM

Autor: SM

PL: Mogu li 'Pevci' konačno da osvoje Emirejts?

Jedna od njih svakako je Premijer liga, a 12. kolo otvaraju Arsenal i Totenhem u deerbiju severnog Londona.

Ovaj susret može da odluči dalju borbu u engleskom šampionatu, a poraz ekipe Arsena Vengera značajno bi unazadio 'Tobdžije', koji ove sezone igraju po principu toplo-hladno.

Arsenal dočekuje omraženog rivala Totenhem koji je mnogo bolje pozicioniran u Premijer ligi posle prvih 11 utakmica.

Emirejts je od 2010. neosvojiva tvrđava za 'Pevce', a poslednja tri susreta na ovom stadionu završena su remijem i istim rezultatom 1:1.

Poslednji meč londonske ekipe odigrale su u aprilu prošle sezone kada je Totenhem na 'Vajt Hart Lejnu' slavio sa 2:0.

"Spursi" su sjajno napredovali ka vrhu do gostovanja na Old Trafordu u pretprošlom kolu, ali su impresivnom pobedom nad Real Madridom u Ligi šampiona pokazali da će i ove sezone da jure torfej u Premijeršipu.

Najvažnije za "pevce" je da se od povrede oporavio najbolji strelac Hari Kejn, a meču će posebno da se raduju zbog fantastične forme svog plejmejkera Kristijana Eriksena koji je pre nekoliko dana het-trikom pokorio Dablin i odveo Dansku na Mundijal.

Pred derbi severnog Londona, Totenhem stoji bolje na tabeli, ali s druge strane, Venger je oduvek znao kako s Pevcima. Kec nosi kvotu 2,50, iks 3,40, a dvojka 2,75. Pogledajte sve MOZZART kvote za ovaj duel.

Meč na Emiratima je vrlo važan za oba tima, jer drugoplasirani Mančester junajted i sedmoplasirani Barnli deli svega osam bodova. Totenhem je na +4 u odnosu na Arsenal, pa će "tobdžije" biti pod nešto većim pritiskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve