Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.10.2017.

10:56

Mladi Srbin na pragu istorije Lige šampiona

Mile Svilar, belgijski golman koji ima sprsko državljanstvo, mogao bi u sredu da ispiše nove stranice istorije evropskog fudbala.

Izvor: B92

Autor:B92

Mladi Srbin na pragu istorije Lige šampiona
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Sin nekadašanjeg poznatog golmana Ratka Svilara, koji je koji je od 1973. godine do 1980. nosio dres Vojvodine, a potom šesnaest godina proveo u Antverpenu, mogao bi da, nakon debija za klub, upiše prvi nastup i u Ligi šampiona.

Benfika u sredu od 20.45 dočekuje Mančester junajted u trećem kolu grupe A i to bi mogla da bude izuzetna prilika da se predstavi pred jednim od najvećih klubova na svetu.

Mančester junajted je, inače, favorit na gostovanju u Lisabonu, kvota na dvojku je 1,80, a sve kvote kladionice MOZZART možete pogledati OVDE.

Momak koji je nedavno postao punoletan bio je među stativama protiv Oljanensea u portugalskom Kupu, sačuvao je mrežu i dodatno se nametnuo treneru Ruiju Vitoriji.

Na ruku bi moglo da mu ide što se prvi čuvar mreže ‘Orlova’ Žulio Sezar još nije potpuno oporavio od povrede leđa – ukoliko bude u prvih 11 u sredu na stadionu ‘Luž’, postaće novi rekorder sa 18 godina, mesec i 22 dana, čime bi oborio rekord legendarnog Ikera Kasiljasa, koji je debitovao sa 18 godina, tri meseca i 26 dana.

Ratko je u više navrata apelovao na Fudbalski savez Srbije da pozove Mileta, kako bi on igrao za naš nacionalni tim, pošto ima i srpsko državljanstvo, a do sada je nastupao samo za mlađe kategorije Belgije.

Resultados de pesquisa - Site Oficial do Sport Lisboa e Benfica

null

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d