Nova vest
Fudbal

Petak, 29.09.2017.

18:50

UEFA opet kažnjava Zvezdu!

Crvena zvezda će meč protiv Kelna pamtiti po značajnoj pobedi od 1:0. U četvrtak je zbog tog rezultata među crveno-belima vladala velika euforija.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

UEFA opet kažnjava Zvezdu!
B92 / NÐ

Samo dan kasnije, UEFA euforiju razbija najavom novih kazni, kako za Zvezdu, tako i za Keln.

Nekoliko hiljada navijača Zvezde ispunilo je dva sektora stadiona Rajn Energija u Kelnu. Sa sobom su uneli baklje i razne druge predmete zbog kojih UEFA po nekoliko tačaka pokreće postupak protiv oba kluba.

Keln je na udaru zbog loše organizacije i pretresa na ulazima u stadion što je prekršaj člana 33 UEFA pravila bezbednosti i obezbeđivanja.

Priotiv domaćina se postupak pokreće i zbog bacanja predmeta na teren, čime je prekršen član 16, zbog blokiranih stepeništa kojima se izlazi sa stadiona, ali i zbog paljenja baklji.

Protiv Crvene zvezde je pokrenut postupak zbog toga što su navijači Zvezde palili baklje i zbog ubacivanja predmeta na teren.

Oba slučaja će biti procesuirana 19. oktobra, pa bi u slučaju dobrog rezultata na "Marakani" protiv Arsenala tog dana, Zvezdu svejedno moglo da sačeka vrlo neprijatno iznenađenje iz Evropske kuće fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve