Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.09.2017.

23:57

'Tobdžije' posle preokreta savladale Keln

Fudbaleri Arsenala pobedili su posle preokreta u Londonu Keln sa 3:1, u utakmici prvog kola Grupe H u Ligi Evropa.

Izvor: B92

Autor:B92

'Tobdžije' posle preokreta savladale Keln
Getty Images

Strelci za pobednički tim bili su Sead Kolašinac u 49. minutu, Aleksis Sančes u 67 i Hektor Beljerin u 82'. minutu, dok je jedini pogodak za Nemce postigao Džon Korodba.

Utakmica je počela sa sat vremena zakašnjenja iz bezbednosnih razloga, pošto je u London doputovao veliki broj nemačkih navijača koji nisu imali ulaznice za meč.

Nekoliko hiljada navijača Kelna je uoči utakmice bilo u blizini stadiona Emirejt bez ulaznica, a neki od njih pokušavali su da probiju barijere na ulazu i da udju na stadio

Prvo poluvreme počelo je loše za ekipu Arsena Vengera. Već u devetom minutu meča 'Jarčevi' su poveli preko Kordobe. Kolumbijac je uputio snažan udarac, ali se ovaj gol pripisuje Davidu Ospini koji je loše procenio.

Međutim, 'Tobdžije' su zaigrale mnogo bolje u nastavku i 50. minutu izjednačili golom Kolašinca, koji je prihvaio loptu u šesnestercu i šutirao iz prve za 1:1.

Napadao je Arsenal, da bi Aleksis Sančes preokrenuo u 67. minutu. Čileanac je uputio fenomenalan udarac s ivice šesnaestera za 2:1.

Konačan rezultat postigao je Beljerin u 82. minutu za pobedu Arsenala na Emiratima.

Srpski fudbaler Miloš Jojić igrao je od 35. minuta za 'Jarčeve'.

Posle remija u Beogradu, između Crvene zvezde i BATE Borisova, utakmicom u Londonu kompletirano je prvo kolo u Grupi H Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve