Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.08.2017.

19:30

Bruka Partizana, odbrana častila Voždovac!

Fudbaleri Voždovca šokirali su šampiona Srbije Partizan pobedom 3:1 (2:1) u Humskoj u četvrtom kolu Superlige.

Izvor: AK

Autor: AK

Bruka Partizana, odbrana častila Voždovac!
Foto: StarSport

"Zmajevi" su slavili posle 12 godina na gostovanju u Humskoj 1, a tek drugi put u 17 okršaja sa crno-belima

Voždovac je zasluženo nadigrao šampiona posle preokreta, zahvaljujući pre svega očajnoj igri odbrane i golmana Partizana.

Crno-beli su u drugom poluvremenu bili nezadovoljni sa nekoliko odluka glavnog sudije Aleksandra Vasića, tražili su jedan penal posle povlačenja Jankovića, kojem je na 1:2 poništen atraktivan gol posle sumnjive odluke o ofsajd poziciji.

Partizan je posle tri uzastopne pobede poražen u Superligi, a Voždovac je trećom pobedom prestigao crno-bele sa bodom više od šampiona.

Crno-beli u sledećem kolu, predstojećeg vikenda gostuje Vojvodini u derbiju petog kola. Potom dočekuju Videoton, u prvom meču baraža za Ligu Evrope.

Superliga Srbije, 4. kolo:
Partizan – Voždovac 1:3 (1:2)
Đurđević 7p – Stuparević 8, Duronjić 38, Ješić 87

Partizan: Kljajić – Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić – Kosović (Radin 62'), Jevtović, Janković, Suma – Đurđević, Tavamba
Voždovac: Popović – Gajić, Ivković, Mihajov, Filipović – Pavlović, Putinčanin Petrović (Ješić 68') – Duronjić Srećković (Gavrić 83') – Stuparević

Crno-beli su poveli već u sedmom minutu kada je Uroš Đurđević realizovao penal koji je iznudio Marko Janković. Međutim, samo što su krenuli s centra gosti stižu do poravnanja.

Ćirković loše reaguje na jednu dubinsku loptu, beži mu Filiš Stuparević koji rutinski loptu ubacuje u mrežu. Usledila je otvorena igra dva tima pre nekoliko hiljada gledalaca, a kad su "grobari" očekivali novo vođstvo svojih pulena, usledio je hladan tuš na tropskih 35 stepeni u Beogradu.

Golman Filip Kljajić ponavlja skoro identičnu grešku kao u Pireju protiv Olimpijakosa pre nekoliko dana, posle centaršuta sa desne strane lopta mu prolazi kroz ruke, a na drugoj stativi je na pravom mestu bio Borko Duronjić koji je ubacuje u prazan gol.

Usledio je žestok pritisak Partizana u drugih 45 minuta, kružili su konstantno crno-beli oko kaznenog prostora Voždovca, teško su stizali crno-beli do gol šansi ali su ih imali.

Međutim, te retke prilike nisu uspeli da iskoriste Suma, Tavamba i Janković, koji je bio najaktivniji, ali su Voždovčani uspeli da odole i odbrane se.

Tri minuta pre kraja "Zmajevi" stavljaju tačku na meč, Aleksandar Ješić koristi novu lošu reakciju odbrane domaćina, bez problema stiže do kaznenog posle polukontre i sjajnim udarcem "overava" trijumf Voždovca.

Tok meč:

21:55 Kraj utakmice, neočekivana pobeda Voždovca nad Partizanom sa 3:1 u Humskoj!

90' Velika šansa za Tavambu u nadoknadi vremena, ali Kamerunac opet promašuje sa pet metara, ovaj put glavom.

87' GOOOOOL! Voždovac "overava" šokantnu pobedu u Humskoj. Gosti su ogranizovali brzu kontru, a Aleksandar Ješić se ušetao u kazneni prostor i sjajnim udarcem sa oko 12-13 metara savladao nemoćnog Kljajića 1:3.

85' Suma je oboren na ivici šesnaesterca, loš šut Jankovića iz slobodnog udarca. Minut kasnije Tavamba mu spušta loptu, ali je novi pokušaj Crnogorca izblokiran.

81' Janković prima loptu u kaznenom prostoru, Mihajlov ga povlači i sprečava šut, sudija odmahuje rukom na povike crno-belih da je penal.

80' Voždovčani opasno prete sa 20 metara, lopta je prošla za malo pored stative.

79' Sjajna dubinska lopta za Jankovića koji postiže atraktivan pogodak, ali pomoćni sudija signalizira ofsajd poziciju. Sumnjiva odluka, deluje kao da je vezista Partizana bio u liniji sa poslednjim igračem odbrane.

77' Partizan kruži oko kaznenog prostora Voždovca, ali nema prolaza kroz bunker "Zmajeva".

71' Najbolja šansa za Partizan u drugom poluvremenu, Tavamba je probio po desnoj strani i proigrao u sredini kaznenog Sumu, ali najskuplji igrač u istoriji crno-belih sa oko 12 metara šalje loptu pod oblake.

69' Dobar udarac Đurđevića sa oko 16m, ali Popović brani.

67' Tavamba šalje loptu glavom preko gola posle kornera koji je izveo Janković.

64' Đurđević postiže gol, ali je poništen zbog "tesnog" ofsajda.

56' Gosti prete preko Pavlovića posle kornera, ali lopta odlazi pored gola, minut kasnije glavom šutira Srećković, isti ishod.

52' Ofanzivna igra Partizana na startu drugog poluvremena, ali crno-beli ne uspevaju da naprave konkretnu akciju koja bi ugrozila gol Voždovčana.

20:49 Bila je to poslednja šansa u prvom poluvremenu, Voždovac vodi 2:1 u Humskoj posle preokreta

43' Dobra akcija Partizana po levoj strani, Suma je "izbacio" Đurđevića u prazan prostor, on je pokušao da proigrao u sredini Tavambu, ali defanzivac Voždovca izbacuje u korner.

38' GOOOOO! Voždovac je preokrenuo u Humskoj! Borko Duronjić je ubacio loptu sa desne strane, a Kljajić loše interveniše, opet mu lopta prolazi kroz ruke, što koristi Duronjić i na drugoj stativi ubacuje loptu u gol 1:2.

29' Nova šansa za Voždovac, posle kornera lopta je bukvalno pogodila jednog igrača Voždovca i krenula ka golu, ali je Kljajić novom paradom opet spasao crno-bele.

25' Fantastična šansa za Tavambu, ostao je sam u petercu posle proigravanja Kosovića, ali je Popović uspeo da mu "skine" zicer.

21' Voždovac kontroliše ritam sredinom prvog poluvremena, Duronjić pokušava sa ivice kaznenog, ali Kljajić brani.

14' Otvoren meč u Humskoj, oba tima vrlo raspoložena za nadigravanje i golove.

10' Malo je nedostajalo da "Zmajevi" preokrenu u roku od dva minuta. Petrović je izašao sam ispred Kljajića, svi su "videli" gol, ali je golman Partizana fantastično reagovao.

8' GOOOOOL! Voždovac je odmah izjednačio! Samo što su krenuli s centra "Zmajevi" su stigli do poravnanja. Ćirković je loše reagovao posle dubinske lopte, a to je iskoristio Filip Stuparević i savladao Kljajića 1:1.

7' GOOOOOL! Partizan vodi. Uroš Đurđević je realizovao jedanaesterac za treći gol u prvenstvu 1:0.

5' Penal za Partizan! Janković je prevario Ivkovića na ulazu u kazneni prostor, "skolonio" je loptu, a štoper Voždovca ga je oborio u pokušaju da ga spreči da mu pobegne.

2' Inicijativa Partizana od prvog minuta, crno-beli na startu susreta forsiraju igru po desnoj strani i Jankoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

566 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve