Nova vest
Fudbal

Petak, 14.07.2017.

21:42

Zvanično – posle Intera i Juvea, Bonuči u Milanu

Jedan od najboljih italijanskih defanzivaca Leonardo Bonuči prešao je iz Juventusa u Milan za 40 miliona evra, uz dva miliona kroz bonuse.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvanično – posle Intera i Juvea, Bonuči u Milanu
Foto: Getty images

Kako prenose italijanski mediji, ovaj bombastični transfer između dva velika rivala dogovoren je za samo tri dana.

Bonuči će posle sedam godina u Juventusu provesti narednih pet u Milanu, a zarađivaće osam miliona evra po sezoni, uz dva miliona kroz bonuse.

Juventus je Bonučija kupio 2010. od Đenoe i Barija za 15,5 miliona evra, a nakon problematične prve sezone, od 2011/2012 je postao standardan u sistemu 3-5-2 Antonija Kontea.

Zadatak mu je bila podrška Andrei Pirlu, a sjajan centaršut i dalekometni pasovi su ga učinili jednim od najboljih štopera Evrope. Bio je jedan od ključnih članova dominantne Juventusove odbrambene trojke "BBC" sa Đorđom Kjelinijem i Andreom Barzaljijem.

Osvojio je šest Skudeta sa Juventusom i igrao dva finala Lige šampiona, a u međuvremenu je postao i standardni reprezentativac Italije.

S obzirom da je tokom karijere odigrao i četiri utakmice za Inter, jedan je od retkih fudbalera koji je nastupao za tri najveća italijanska kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve