Nova vest
Fudbal

Subota, 17.06.2017.

19:08

Rusija startovala pobedom na Kupu konfederacija

Fudbalska reprezentacija Rusije pobedila je danas u Sankt Peterburgu Novi Zeland sa 2:0 u prvoj utakmici Grupe A Kupa konfederacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Rusija startovala pobedom na Kupu konfederacija
Foto: Getty Images

Rusija je na potpuno novom stadionu vrednom 750 miliona evra u Sankt Peterburgu pred oko 65.000 gledalaca nadigrala Novi Zeland.

Domaćin predstojećeg Svetskog prvenstva poveo je u 31. minutu posle sjajne akcije. Denis Glušakov iskoristio je proigravanje u prazan prostor, prebacio golmana i presledio loptu ka golu, gde ju je na gol-liniji zakačio Majkl Boksal, ali nije uspeo da je izbaci iz mreže, pa mu je pripisan autogol.

Rusija je nastavila sa inicijativom, a konačan rezultat postavio je Fedor Smolov u 69. minutu posle dodavanja s desne strane.

U drugoj utakmici Grupe A sutra će se sastati Portugal i Meksiko.

Otvoranju Kupa konfederacija, koji se tradicionalno održava godinu dana ranije ;u zemlji domaćina narednog Svetskog prvenstva, prisustvovao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je svima poželeo dobrodošlicu i rekao da od Rusije očekuje znatno bolje igre nego u prethodnom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve