Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2017.

23:31

Toti predao kapitensku traku novom 'Princu' Rima

Pored silnih emocija na stadionu 'Olimpik’ kada se legendarni Toti oprostio od svoje 'Vučice', jedan detalj obeležio je poslednji Totijev ples.

Izvor: SM

Autor: SM

Toti predao kapitensku traku novom 'Princu' Rima
Getty Images

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu plakali su zbog odlaska ’Princa’, a on se postarao da jednom dečku ulepša ovo veče, koje će pamtiti celog života.

–Toti je protiv Đenoe na Olimpiku odigrao 786. meč otkako je postao prvotimac 1992. godine, a Romu napušta sa 307 golova, jednom titulom, te po dva Kupa i Superkupa.

Kapitensku traku preuzeo je 1998. godine, a 28. maja 2017. godine predao je novoj fudbalskoj nadi – 11 godišnjem dečaku Matiji Almavivi, koji je najmlađi kapiten u svim selekcijama Rome.

"Predao sam kapitensku traku dečaku koji je veoma talentovan. Svi ga hvale. Sa loptom može da radi šta god poželi. Pre nekoliko dana sam ga pitao šta mu je on san, a on mi je odgovori: San mi je da postanem kao ti, da nosim broj deset na dresu i da celu karijeru budem kapiten Rome", rekao je Toti.

Posle tih reči 40-godiišnji Italijan je došao do ideje da svoju krunu preda budućem nasledniku.

"Govorio je to s takvom emocijom. Želim da se tradicija nastavi i uveren sam da će on da uspe. Osim što je neverovatno talentovan, veoma je pametan.“.

Popularnu „desetku“ koju je nosio 25 sezona ponosno na svojim leđima, nije dao da klub povuče.

„Klub je je želeo da povuče broj deset, ali ja nisam dozvolio. Broj 10 je san svakog dečaka koji je počinje da igra fudbal, a Romini klinci imaju pravo na taj san“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve