Nova vest
Fudbal

Subota, 27.05.2017.

20:11

"Oteta dupla kruna, od ponedeljka rušimo Kokezu"

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je njegovom timu oteta dupla kruna koja je zaslužena na terenu.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: B92/MLJ

Terzić je na vanrednoj konferenciji na "Rajku Mitiću" posle finala Kupa opet optužio predsednika FSS Slavišu Kokezu kao odgovornog za rezultate Zvezde.

Zvezda je četiri kola pre kraja Superlige Srbije izgubila prvo mesto i na kraju titulu, a u finalu Kupa Partizan je slavio sa 1:0, ostvarivši treću pobedu nad najvećim rivalom ove sezone.

Trener Partizana je igrao bunker, postavio autobus ispred gola. Izdominirali smo svih 90 mimuta od prvog do 90. I nemoguće je poentirati kada protiv sebe imate presednika FSS Slavišu Kokezu. Kako drugačije objasniti da Milorad Mažić može da pravi ovakve greške i ima neujednačen kriterijum? Neverovatno. Dva penala, nad Boaćijem, i kada je Milenković igrao rukom i oborio Nemanju Milića. Ali ne samo ta dva penala, nesviranje faulova, pogibeljna igra igrača Partizana", rekao je Terzić.

Terzić je optužio Kokezu da sve radi kako bi oterao aktuelnu upravu Zvezde i doveo svoje ljude.

"Ostali smo direktno bez duple krune koju je Uvezda zaslužila na terenu. Kokeza već duže vreme zloupotrebljava svoju funkciju. Direktan je krivac što Zvezda nije 2014. dobila licencu, a sve da bi se obračunao sa Draganom Džajićem, da bi mu tada video leđa. Ovog puta hoće da ovo rukovodstvo ode, a on postavi svoje marionete. To njemu Zvezda neće dozvoliti. Sve ono što je direktor Rada govorio na skupstini FSS, to je istina, to su gunđali sebi u bradu svi delegati", rekao je direktor Zvezde.

Terzić: Ćutali smo zbog mira u kući, sad rušimo Kokezu

Terzić je najavio da klub od ponedeljka kreće u kampanju rušenja Slaviše Kokeze sa mesta predsednika FSS

"Kokeza se ponaša bahato, smenjuje sudije. Zvezda mu nece dozvoliti da od kluba napravi svoju privatnu kompaniju i svoju prčiju. Rat Kokeze protiv Zvezde traje dve godine unazad. Sada je ovog proleća video svoju šansu. Partizanu je otvarao kapije, a Zvezdi onemogućavao da dođe do bodova koje je zaslužila na terenu. Zvezda će krenuti od ponedeljka u odlučnu akciju smene Slaviše Kokeze sa čela FSS", rekao je Terzić.

Direktor Zvezde je Kokezin status u FSS uporedio sa bivšim predsednikom Tomislavom Karadžićem, koga je takođe rušio, zajedno s novim "rivalom".

"Ne pada sneg da pokrije breg nego da svaka zverka pokaže trag. Tako je i Kokeza skrivao svoje lice. Počeo je mnogo jače da radi kroz razne organe, kroz odluke Disciplinske komisije, pozivanje igrača u reprezentaciju. Imamo mnogo saznanja, ali smo prećutkivali zbog mira u kući. On se ponaša kao šerif u svojoj maloj firmi. Ustremio se i na FK Rad i otvoreno je radio na tome da se izbaci iz lige. Ceo FSS je u strahu od predsednika, kao nekad od Toleta (Tomislava Karadžića, prim.aut), sada od Kokeze. To je mala kuća, Kokezino delovanje se posebno aktiviralo poslednjih šest meseci", dodao je direktor Zvezde.

Terzić je istakao i da je glup sistem takmičenja u Superligi u kojem se posle 30 kola bodovi polove i igra još sedam u plej-ofu za titulu i plej-autu za opstanak.

"Direktno je uticao Grujić u utakmici na Marakani i kada je visio drugi gol u vazduhu, tada nije isključen Leonardo. A onda Tavamba daje gol posle faula nad golmanom u petercu. Mažić je danas vodio utakmicu i vodio je do pobede Partizana. Mi smo danas pojeli Part8zan, oni su se branili kao neki nižerazredni klub", zaključio je Terzić.

Đurovski: Ne može se protiv 12 igrača

Trener Crvene zvezde Boško Đurovski nije se pojavio na zajedničkoj konferenciji sa trenerom Partizana Markom Nikolićem posle finala.

On je zauzeo mesto pored Terzića i na stadionu Zvezde govorio o Kupu na sličan način poput direktora.

"Hteo bih da čestitam našim igračima na izvanrednoj igri tokom 90 minura. Nazalost, ne može se igrati protiv 12 igrača. Došao sam u Zvezdu 1976. i mene su učili Đorić, Ostojić, Milićević, Stanković, Kostić i Sekularac da igram i pobeđujem. I Zvezda mora da pobeđuje, ali nismo naučeni da pobeđujemo 12 igrača. Ako vidite posed lopte i broj faulova videćete ko je bio bolji na terenu. Mislim da smo pružili izvanrednu partiju i tako treba nastaviti. Zvezda mora da bude ona prava", rekao je Đurovski.

Zvezda je izgubila tri od četiri "večita" derbija, poslednja dva uzastppna.

"Kada se spremimo i kada sudija pokrade i uništi samopouzdanje, protivniku da samopouzdanje ne svirajući jedan penal i nekoliko faulova. Ne znam dokle ćemo ovako. Moje je da radim i da ćutim, ali ima momenata kada treba reći sve. Moji igrači su pokazali i prikazali da smo najbolji tim", dodao je trener Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

682 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d