Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.05.2017.

12:00

Šok posle napada, poruke podrške za Mančester

Mančesterski fudbalski klubovi Junajted i Siti izjavili su saučešće porodicama poginulih u napadu koji se dogodio posle koncerta u Areni u Mančesteru.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Šok posle napada, poruke podrške za Mančester
Photo by Leon Neal/Getty Images

U eksploziji nedugo po završetku koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru, sinoć su poginule 22 osobe, uključujući decu, a povređeno je 59.

Policija eksploziju tretira kao teroristički napad i veruje da je napadač delovao sam i da je poginuo u eksploziji.

Oba velika kluba iz Mančestera, Junajted i Siti, kao i Fudbalski savez Engleske i Evropska fudbalska unija (UEFA), izrazili su saučešće porodicama poginulih.

"Želeo bih da izrazim najdublje saučešće porodicama žrtava. Ovo je tužan dan za Mančester", naveo je kapiten Sitija Vensan Kompani na Tviteru.

UEFA je saopštila da je šokirana napadom, dok je saučešće izjavio i holandski klub Ajaks.

"Iz Amsterdama sa ljubavlju Mančesteru. Mislimo na sve žrtve, porodice i sve pogođene tragedijom", saopštio je Ajaks.

Navijači Mančester junajteda putuju u Stokholm na finale Lige Evropa protiv Ajaksa, a svi letovi sa aerodroma u Mančesteru će se odvijati prema planu.

Fudbaleri Mančester junajteda u sredu od 20.45 igraju u finalu Lige Evropa protiv Ajaksa. Pobednik tog duela izboriće direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu