Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.04.2017.

20:11

Da li su crveni karton i penal dosuđeni zasluženo?

Utakmicu između Crvene zvezde i Vojvodine obeležilo je nekoliko situacija o kojima će se narednih dana pričati.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Da li su crveni karton i penal dosuđeni zasluženo?
Starsport

Zvezda je pobedila Vojvodinu sa 2:0. Do prvog gola Beograđani su došli iz penala u 79. minutu posle faula nad Boaćijem, a Voša je već tada imala igrača manje zbog crvenog kartona Nikoli Antiću.

Stručni štab Vojvodine smatra da je penal dosuđen prestrogo, a da crvenog kartona nije bilo.

Nikola Antić iz Vojvodine je posle pomalo čudne situacije isključen direktnim crvenim kartonom u 69. minutu meča. Antić je u neverici nakon isključenja zaplakao ali se pomirio sa odlukom sudije Srđana Obradovića.

Do isključenja igrača Vojvodine je došlo posle dva uzastopna duela sa Frimpongom, koja makar naizgled deluju bezazleno.

"Crveni karton nije zaslužen. Antić je posle te neke lopte krenuo ka svom golu i sudija mu je iz nepoznatog razloga dao crveni karton", rekao je trener Vojvodine Radoslav Batak.

Batak je na terenu posle utakmice rekao da neće da komentariše ništa dok ne pogleda snimak spornog penala, ali je istakao da njegova ekipa ne bi primila gol za dve utakmice da kaznenog udarca nije bilo.

Prema njegovim rečima, Zvezda je imala imperativ pobede a njegova ekipa u prvom poluvremenu nije iskoristila nekoliko dobrih prilika koje su mogle da promene tok utakmice. Svojim igračima nije želeo ništa da zameri i čestitao im je na prikazanoj igri.

Na pitanje da li je hteo da povuče igrače sa terena posle dosuđenog penala, odgovara da nije.

"Naprotiv, vraćao sam igrače na teren. Nikad nisam napuštao bojno polje, niti ću. Mislim da je penal prestrogo dosuđen. Verovatno su igrači bili nezadovoljni, oni su bili na terenu i videli šta se dešavalo. Ja sam iskoristio taj momenat da dam instrukcije svojim igračima", zaključio je Batak.

Vojvodina u narednom kolu igra protiv ekipe Mladosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

365 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve