Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.04.2017.

22:46

Kokeza i Bunjevčević na kongresu UEFA

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza i sportski direktor Goran Bunjevčević prisustvovali su Kongresu UEFA u Helsinkiju.

Izvor:

Autor:

Kokeza i  Bunjevčević na kongresu UEFA
StarSport

Kokeza i Bunjevčević su iskoristili priliku da se u prestonici Finske susretnu i razgovaraju sa "mnogim čelnicima evropske fudbalske porodice".

Kongres Evropske fudbalske unije (UEFA), kojim je predsedavao Aleksandar Čeferin, izabrao je članove Izvršnog odbora, u kom će biti Rejnhard Grindel, Zbignjev Bonjek, Mihael Van Prag, Džon Dilejni, Mikele Uva, Karl-Erik Nilson, Dejvid Žil i Servet Jardimči.

Kandidati iz Albanije, Azerbejdžana i Velsa nisu izabrani, dok su iz Kazahstana i sa Kipra odustali.

Kongresu UEFA je, kako je prenela agencija AP, prisustvovao i nekadašnji generalni sekretar organizacije, a sada predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

Infantino je, pre nego što je zagrlio Čeferina, rekao da "glupo rivalstvo između FIFA i UEFA više ne postoji".

Odnosi između FIFA i UEFA su postali zategnuti poslednjih godina pod vođstvom Sepa Blatera i Mišela Platinija, koji su u međuvremenu suspendovani iz fudbala zbog korupcije.

UEFA je na Kongresu potvrdila da će Sandor Čanji, Dejan Savićević i Kostakis Kucokumnis biti u Veću FIFA, a mandat će im trajati do 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve