Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.02.2017.

22:37

Real se raspadao, pa preokrenuo posle 0:2

Fuidbaleri Real Madrida savladali su Viljareal u gostima sa 3:2 (0:0) posle preokreta u 24. kolu Primere.

Izvor: mn

Autor: mn

Real se raspadao, pa preokrenuo posle 0:2
Getty Images

Madriđani su se ovom pobedom vratili na prvo mesto na tabeli, ponovo imaju bod više od Barselone, ali i utakmicu manje.

Viljareal je odigrao veoma dobaar meč, ali je prekinuo niz od četiri utakmice bez poraza i nalazi se na šestom mestu na tabeli sa 39 bodova.

Trigeros i Bakambu doneli su dva gola prednosti svom timu u drugom poluvremenu, ali su u poslednjih pola sata utakmice za preokret ekipe Zinedina Zidana bili zaslužni Bejl, Ronaldo i Morata.

Od početka susreta „prštale“ su šanse na obe strane. Gaspar je u Vilajrealu zapretio teskim udarcem, navas se ispružio koliko je mogao i odbranio.

Odgovorio je Real kada je sa pet metara posle sjajnog centaršuta Marsela Benzema naskočio protivničkog igraga, a Asenho je jedva uspeo da odbrani gotovo vrhom ruke. Potom je nezgodno stao i povredio se, uspeo je da nastavi meč, ali samo na nekoliko minuta posle čega je bilo očigledno da ne može. Zamenio ga je fernandes u 35. minutu

Kastiljeho i Dos Santos mučili su odbranu Reala, ali u prvih 45 minuta golova nije bilo. Kastiljeho je posle centaršuta sa leve promašio veliku šansu kada je sam hteo iz prve da zakuca loptu sa sedam osam-metara.

Vilajreal je poveo u 50. minutu igre, Adrijan je ubacio na drugu stativu u skoku Kastiljeho je spustio ka Trigerosu, u tome mu je pomogao Marselo koji je zakačio ramenom, a mrežu trese španski fudbaler.

Šest minuta kasnije potpuni raspad u Realu i 2:0 za domaće fudbalere. Sorijano je prosledio kroz sredinu loptu ka Bakambu, koji je možda bio u ofsajdu, Ramos nije uspeo da ga zaustavi, a on postiže treći gol u sezoni.

Postepeno se vraćao Real u igru, a svoju ekipu pokrenuo je sjajnim šutem Ronaldo, posle vojela levom nogom pogodio je stativu, imao je Vilajreal sreće u ovoj situaciji, potom je izveden korner posle kog nije bilo ozbiljnije akcije.

Bejl je smanjio rezultat u 64. minutu za nadu svog tima, sedmim golom u sezoni. Karvahal je dobro centrirao, a Velšanin je bio nezaustavljiv glavom.

U 72. minutu dosuđen je penal sa Real jer je Sorijano igrao podignutom rukom u kaznenom prostoru posle šuta igrača Reala. Soldado je zbog protesta sa klupe dobio žuti, a trener Eskriba je isključen. Ronaldo je bio precizan za 2:2.

Potpuni preokret u 83. minutu. Marselo je sjajno centrirao sa leve strane Morata je bio na pravom mestu, naskočio je rivala i posle snažnog udarca glavom i golmana i loptu uneo u gol.

Viljareal je pokušavao da stigne do gola i boda, a domaći su tražili penal u poslednjem minutu posle opasne akcije, ali sudija nije reagovao. Morata je pred sam kraj meča mogao da otkloni sve dileme, ali je bio neprecizan sa pet metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d