Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.02.2017.

11:00

Murinjo želi kao SAF – dinastija se gradi od Kupa

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo nada se da će osvajanjem trofeja u Liga kupu otvoriti svoju desetogodišnju dinastiju na Old Trafordu.

Izvor: AK

Autor: AK

Murinjo želi kao SAF – dinastija se gradi od Kupa
Foto: Getty images

"Crveni đavoli" igraju sa Sautemptonom u finalu Liga kupa na Vembiliju u nedelju od 17:30.

Portugalac je tri puta osvajao treće po rangu takmičenje u engleskom fudbalu, ali je čak sedam od deset trenera (Murinjo dva puta, Huande Ramos, Keni Dalgliš, Aleks Mekliš, Mihael Laudrup, Manuel Pelegrini) dobilo otkaz u klubu godinu dana po njegovom osvajanju.

Murinjo se nada da će ponoviti istoriju, odnosno poput Aleksa Fergusona početi izgradnju svoje dinastije na Old Trafordu osvajanjem Kupa, jer je Škot svoju dominaciju na "Teatru snova" počeo trofejom u FA Kupu, posle četiri sušne godine.

"Teško je osvajati trofeje u Engleskoj. Mnogo je ajkula koje to pokušavaju. Zbog toga je uvek dobro osvojiti Kup. Ulazimo u ključni deo sezone, pobeda bi nam podigla samopouzdanje. Svako finale je dan za radost. Kada osvojiš trofej, sve je bolje. Pre ili kasnije Junajted će se opet boriti za najveće trofeje, Premijer ligu i Ligu šampiona, jer je ovo silan klub", rekao je Portugalac.

Junajted je u odličnoj formi, nije poražen na poslednjih 25 utakmica, a i dalje je u igri za plasman u Ligu šampiona u Premijer ligi, te u borbi za trofeje u FA Kupu i Ligi Evrope.

"Đavoli" su savladali "Svece" u prethodnom duelu ove sezone, na debiju Pola Pogbe po povratku iz Juventusa u rekordnom transferu od 105 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve