Nova vest
Fudbal

Petak, 20.01.2017.

14:17

Britanac umro prilikom izgradnje stadiona u Kataru

Organizatori Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru 2022. godine saopštili su da je umro jedan Britanac koji je radio na izgradnji stadiona.

Izvor:

Autor:

Britanac umro prilikom izgradnje stadiona u Kataru
Getty Images

U saopštenju se ne navodi ime 40-godišnjeg muškarca ni drugi detalji, već samo da je on "izgubio život u četvrtak radeći na stadionu Kalifa".

Na tom stadionu održaće se Svetsko atletsko prvenstvo 2019. godine.

Projekat renoviranja stadiona, za koji su organizatori naveli da je "stadion sa najvećom istorijom Katara", nadgleda belgijska kompanija zajedno sa lokalnim kompanijama.

"Nadležni organi su obavešteni, kao i rodbina. Istraga o uzorku ovog fatalnog ishoda je u toku i više detalja biće objavljeno u dogledno vreme. Porodici izražavamo najdublje saučešće zbog gubitka", navodi se u saopštenju organizatora Mundijala.

Katar je svojevremeno obavestio javnost o smrti četiri radnika koji su radili na stadionima. Brojne međunarodne organizacije kritikuju Katar zbog loših uslova radnika, uglavnom migranata, i male plate.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je saopštila da "duboko žali zbog gubitka života radnika" na stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve