Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.01.2017.

10:44

Ima i toga – Ture odbio 27 miliona od Kineza

Vezista Mančester Sitija Jaja Ture odbio je ponudu neimenovanog kineskog kluba vrednu 27 miliona evra godišnje jer ima ambiciju da igra na vrhunskom nivou.

Izvor:

Autor:

Ima i toga – Ture odbio 27 miliona od Kineza
Getty Images

Tureu ugovor sa 'Građanima' ističe na kraju sezone, ali nije želeo da krene putem doskorašnjih igrača Čelsija Oskara, Ramiresa i Džona Obija Mikela i zaradi znatno veći novac.

"Jaja želi da igra na najvišem nivou i srećan je u Sitiju. Za njega je fudbal iznad novca", rekao je njegov menadžer Dimitri Seluk.

Da je prihvatio ponudu Kineza, vezista iz Obale Slonovače postao bi drugi najplaćeniji fudbaler na svetu, iza Karlosa Tevesa, koji je nedavno prihvatio ponudu Šangaj Šenhue od 35 miliona godišnje.

Ovaj 33-godišnji fudbaler bio je na udaru javnosti kada je 2010. godine odlučio da napusti Barselonu i pređe u Siti, klub koji tada nije pripadao gornjem domu engleskog fudbala, za platu od 13 miliona evra po sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve