Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.01.2017.

16:57

Junajted i Liverpul odigrali za Čelsi!

Fudbaleri Liverpula i Mančester Junajteda odigrali su nerešen meč na Old Trafordu, u utakmici 21. kola Premijer lige – 1:1.

Izvor: SM

Autor: SM

Junajted i Liverpul odigrali za Čelsi!
Getty Images

Liverpul je vodio do 85. minuta, a posle ovog remija je izgubio drugo mesto tabele, koje je sada preuzeo Totenhem, koji ima isti broj bodova, ali bolju gol-razliku. Čelsi na vrhu tabele ima 52 boda, odnosno sedam više od njih.

Junajted je ovako prekinuo seriju od šest uzastopnih pobeda i ostao je na šestom mestu, ali nije uspeo da se izjednači sa gradskim rivalom Sitijem, koji je danas ubedljivo izgubio od Evertona 4:0, tako da sada ima dva boda više.

Tragičar na ovom meču bio je francuski reprezentativac Pol Pogba, koji je u 26. minutu napravio glupost i igrao rukom u šenaestercu posle kornera. Sudija je pokazao na belu tačku, a precizan je bio Džejms Milner koji je pogodio šesti put ove sezone.

Posle toga, Pogba je rukama oborio Džordana Hendersona, ali je prošao nekaženjeno pošto nije dobio čak ni žuti karton.

Do kraja prvog poluvremena, Junajted je imao dve velike prilike, prvo je Ibrahimovićev odličan udarac iz slobodnjaka odbranio Minjole, a potom se Belgijanac istakao u situaciji jedan na jedan sa Mihtarijanom.

Na startu drugog dela igre, Junajted, jepotpuno dominirao nakon što je u igru ušao Vejn Runi umesto Kerika.

Liverpul se oslobodio pritiska na isteku sata igre i to nakon što je u igru ušao Kutinjo umesto Origija. U prvom kontaktu sa loptom, Brzilac je maestralno proigrao Firmina, ali je njegov udarac iskosa sa leve strane zaustavio De Hea.

Junajted je izjednačio u finišu meča, kada je posle jednog dužeg napada Antonio Valensija sa desne strance centrirao u šesnaesterac, a Zlatan Ibrahimović je glavom iz blizine, iz teške pozicije poslao loptu pod prečku. To je napadaču "djavola" bio 14. gol u sezoni, tako da sada deli prvo mesto liste strelaca sa Dijegom Kostom iz Čelsija i Aleksisom Sančesom iz Arsenala.

Do kraja meča, igra se razbuktala, ali su prave šanse izostale, pa su veliki rivali podelili bodove.

Tok meča:

Redsi su bolje otvorili utakmicu, imali dva kornera, ali kod prvog je udarac Origija blokiran, dok je kod drugog lagano loptu pokupio golman De Hea.

Posle deset minuta igre nije viđeno puno prilika, a šansu za vođstvo imao je Zlatan Ibrahimović, ali je njegov udarac završio preko gola. Izjednačena igra na Old Trafordu.

'Đavoli' su u naredna dva napada bili opasni pred golom 'Crvenih'. Ponovo je švedski napadač zapretio, a do gola je mogao i francuski reprezentativac Pol Pogba.

Prvu opasniju priliku imali su gosti u 22. minutu, stvorila se gužva u šesnaestercu, ali je odbrana uspela da odreaguje i spreči napade ’Redsa’.

Samo tri minutra kasnije, greška Džonsa mogla je skipo da košta Junajted. Engleski fudbaler je je pogrešio i Firmino je uspeo da mu uzme loptu, ali nije uspeo da proigra Lalanu.

Samo dva minuta kasnije, Pogba je u duelu s Lovrenom igrao rukom u šesnaestercu, a sudija je bez oklevanja pokazao na belu tačku. Siguran je bio Džejms Milner koji dovodi ekipu Jirgena Klopa do vođstva – 1:0.

Lovren je u 31. minutu poprilično burno reagovao nakon što je napravio prekršaj na Martijalu, zbog čega mu je sudija pokazao žuti karton. Dva minuta kasnije, Junajted je dobio slobodan udarac na 18 metara, snažno je pucao Ibrahimović, ipak Minjole neverovatnom rekacijom zaustavio je njegov šut.

Novu sjajnu priliku imao je Mhitarjan u 41. minutu kada je izašao sam ispred golmana ’Redsa’, ali Minjole ponov sjajano reaguje. U nastavku meča nije bilo opasnosti po gol jedne i druge ekipe, pa je sudija označio kraj prvog dela meča.

U drugom delu meča priliku da zaigra dobio je Vejn Runi koji je ušao umesto Majkla Karika. U 55. minutu Mhitarjan je krenuo prema golu, ali se umesto udarca oslučio na dodavanje i propala je još jedna akcija Junajteda.

U nastavku su ’Đavoli’ bili opasnii i nekoliko puta ozbiljno ugrozili gol Liverpula. Klop je odlučio da reaguje, i napravio prvu izmenu u 61. minutu. Ušao je Felipe Kutinjo umesto Divoka Origija, a samo minut kasnije Brazilac sjajno prograva Firminja, koji sa šest, sedam metara šutira pravo u De Heu.

Minut kasnije, jedna odbijena lopta stigla je do Lalane, ali je njegov udarac s desetak metara išao je pravo u golmana ’Đavola’.

Novu kontru Redsi su izveli u 75. minutU kada je Emre Čan ubacio s desne strane, međutim udarac Vajnalduma glavom otišao je preko gola. Žoze Murinjo napravio je i poslednju izmenu, a na terenu je Maruan Felaini koji menja Matea Darmijana.

Junajted je do izjednačenja stigao u 84. minutu. Prvi je Felainijev udarac završio na stativi, ali se potom nastavio napad ’Đavola’, a onda je Ibra glavom s tri, četiri metara zatresao loptu u mrežu za izjednačenje – 1:1

Do kraja meča, igra se razbuktala, ali su prave šanse izostale, pa su veliki rivali podelili bodove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve