Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.12.2016.

15:50

Leonardo sa dva gola stavio tačku na jesen

Fudbaleri Partizana zaključili su jesenji deo sezone u Superligi pobedom nad Spartakom sa 2:0 (0:0) u Humskoj 1.

Izvor: AK

Autor: AK

Leonardo sa dva gola stavio tačku na jesen
Foto: StarSport

Crno-beli su ostvarili 15. pobedu u poslednjih 17 utakmica i ostali na šest bodova iza lidera Crvene zvezde, pred zimsku pauzu.

Meč pred polupraznim tribinama rešio je Brazilac Leonardo, sa dva gola za manje od deset minuta početkom drugog poluvremena.

Partizan se tako revanširao Subotičanima za poraz od 20. avgusta, poslednji u domaćim takmičenjima ove sezone, te 24. put nadigrao "golubove u 29. duelu u Humskoj.

Meč nije doneo mnogo uzbuđenja, prvo poluvreme je bilo monotono, siromašno, bez konkretnih akcija i šansi, a jedini detalj vredan pažnje dogodio se u 30. minutu kada je Ostojić zamalo autogolom doneo vođstvo gostima.

Već na startu drugog poluvremena Partizan rešava meč. Leonardo je vođstvo doneo u 55. minutu udarcem sa oko 15 metara posle odbitka iz peterca, a pobedu overio u 63. sjajnim šutem iz slobodnog udarca.

Brazilac je vrlo emotivno proslavio ove pogotke, posle prvog je čak i zaplakao, što mnogo vide kao jasan znak da će napustiti Partizan preko leta.

Sezona u Superligi Srbije nastavlja se 18. februara.

Tok meča:

Nije bilo uzbuđenja u prvih desetak minuta, čak nijedna konkretna akcije u blizini dva kaznena prostora. Prvi su zapretili gosti preko Stojkovića koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Kljajić lako intervenisao.

Delovalo je da Subotičani imaju više ideje na sredini terena, dobro su kobinovali, ali su u 16. minutu ostali bez svog najboljeg napadača Ognjena Mudrinskog, koji se povredio.

Prošlo je 20 minuta igre bez ijedne prilike za Partizan, koji je konkretno zaigrao tek sredinom poluvremena, dva puta probio po krilima, ali Đurđević i Janković nisu uspeli da zaprete Mirkoviću.

Nastavili su crno-beli da kruže oko kaznenog prostora rivala, ali bez prave ideje, da bi u 30. minutu zamalo poveo Spartak, i to autogolom. Milić je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio loptu na peterac gde je Ostojić uklizao i bukvalno šutirao na svoj gol, ali je Kljajić uz malo sreće uspeo da zaostavi loptu ispred linije.

Drugo poluvreme je počelo u sličnom ritmu, Spartak je opet prvi zapretio, loptu u kaznenom je dobio Radovanović, ali je Kljajić na vreme istrčao.

Partizan je u nastavku postepeno pojačavao pritisak, te konačno stigao do vođstva u 55. minutu. Posle kornera i skok duela u petercu, lopta se odbila do Leonarda da Silve Souze koji pogađa sa 15 metara uz odbitak od igrača Spartaka – 1:0.

Brazilac je posle pogotka zaplakao, što bi moglo da znači da mu je ovo poslednji meč u crno-belom dresu, o čemu se i spekulisalo proteklih dana nakon njegove emotivne poruke navijačima na društvenim mrežama.

Nije prošlo ni dest minuta, a Partizan je duplirao prednost. Božinov je iznudio slobodan udarac na oko 18 metara od gola, a Leonardo je ponovo pokazao klasu i šutem preko živog zida u golmanov ugao verovatno rešio meč – 2:0.

To je Brazilcu 12. gol ove jeseni pa će biti prvi strelac Superlige posle prvog dela sezone. Videćemo da li će na proleće imati šansu da juri titulu najboljeg strelca sezone.

Zapretio je Partizan još jednom opasno vrlo brzo posle drugog gola, ovaj put se okušao Božinov, ali je sjajno reagovao Mirković na golu Spartaka.

Delovali su crno-beli zadovoljni vođstvom u nastavku, pa su se povukli u poslednjih desetak minuta. Gosti su tražili potencijalni gol za povratak u meč, dobru situaciju je solo akcijom sebi stvorio Ivanović u 83. minutu, ali je slabo šutirao, što je bio lagan posao za Kljajića.

U samoj završnici još jednom je zapretio Partizan, Đuričković je dobro šutirao sa oko 20 metara, išla je lopta u donji desni ugao, ali je Mirković paradom loptu izbacio u korner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve