Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.11.2016.

08:17

Sedamnaestogodišnjak odveo Liverpul u polufinale

Liverpul i Hal Siti prvi su učesnici polufinala Liga Kupa.

Izvor:

Autor:

Sedamnaestogodišnjak odveo Liverpul u polufinale
Getty Images

'Crveni' su na Enfildu dočekali Lids Junajted i golovima u poslednjih petnaest minuta uspeli da se plasiraju među četiri najbolje ekipe – 2:0 (0:0).

Za prednost je pogodio Divok Origi u 76. minutu, posle centaršuta osamnaestogodišnjeg Trenta Aleksander-Arnolda, da bi konačan rezultat postavila nova mlada zvezda Liverpula pet minuta kasnije – sedamnaestogodišnji Bendžamin Vudburn.

Vudburn je, pošto je sa druge stative zakucao loptu u mrežu i krenuo u trk ka Kopu, postao najmlađi strelac u istoriji slavnog kluba, oborivši rekord Majkla Ovena.

Marko Grujić dobio je šansu u nadoknadi vremena, kada je zamenio Divoka Origija.

U drugom meču večeri viđeno je daleko više drame, pošto je Hal tek posle jedanaesteraca bio bolji od Njukasl Junajteda – 3:1 (0:0, 1:1).

U regularnih devedeset minuta igre nije bilo pogodaka, a domaći su se našli u teškoj poziciji kada je Diomersi Mbokani u 89. minutu dobio direktan crveni karton.

Gosti su to kaznili posle osam minuta igre u prvom produžetku golom Mohameda Dijamea, ali je već u sledećem napadu Robert Snodgras doneo izjednačenje, ispostaviće se i penale, svom timu.

Džondžo Šelvi i Dvajt Gajl promašili su za 'Svrake' u prve dve serije, da bi tačku na očajno šutersko veče stavio Joan Gufran promašajem u četvrtoj seriji. Aleksandra Mitrovića nije bilo u sastavu Njukasla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve