Nova vest
Fudbal

Petak, 21.10.2016.

15:59

Klop: Junajted dobra priprema za VBA

Menadžer Liverpula Jirgen Klop očekuje protiv Vest Bromviča sličan meč kao protiv Mančester Junajteda u ponedeljak, pa će pokušati da iskoristi to iskustvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Klop: Junajted dobra priprema za VBA
Foto: Getty images

Liverpul i Junajted su remizirali bez golova (0:0) u ponedeljak na Enfildu, pa su "redsi" zadržali tri boda prednosti ispred najvećeg rivala.

Nemački stručnjak smatra da je Junajted bio fizički mnogo snažniji od njegovog tima, što će mu mnogo značiti zbog "vazdušnog pristupa" koji gaji menadžer VBA Toni Pjulis, čiji tim je izborio dva remija sa Liverpulom prošle sezone.

"Svi znamo da moramo da se pazimo problema koje smo imali prošle sezone, iako ih je sada manje. Mi smo više igrali fudbal, dok je Junajted bio fizički snažniji sa višim igračima. Dobro smo to ispratili, mislim da nisu imali veliku prednost u takvim situacijama. Moramo biti spremni za slično u nedelju. Uvek možeš da iskoristiš nekoliko stvari iz prošle utakmice u sledećoj, ali će ona svakako biti drugačija. Branjenje kod visokih lopti je bilo važno protiv Junajteda, a biće i sada. Nadigravanje je bilo važno protiv Junajteda, pa će biti i sa VBA", rekao je Klop.

Menadžer Junajteda Murinjo je optužio Liverpul da je bio oprezniji tim jer je Klop igrao sa Emreom Džanom i Džordanom Hendersonom kao defanzivnim veznim igračima, umesto ofanzivnijih Danijela Staridža i Adama Lalane. Klop je ipak odbio da učestvuje u verbalnom "ratu" sa Portugalcem.

"Nisam zainteresovan za to. Mislio sam da je utakmica završena, zašto bi i dalje pričali o tome? Briga me šta drugi pričaju posle utakmice. Ne smarajte me sa takvim stvarima. Nisam nimalo zainteresovan. Ne možete dobiti utakmicu koja se završila, to sam naučio na početku karijere. Osvojili smo bod i osećamo se pozitivno zbog toga jer je jedan više nego što smo imali pre meča. Bilo je to dobro iskustvo za nas, nismo bili savršeni, to je sve", zaključio je Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve