Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2016.

20:52

LE: Poraz Intera u Pragu, 'petarda' Fiorentine

U mečevima drugog kola Lige Evrope, koji su odigrani u 19 časova, Inter je izgubio od Sparte iz Praga sa 3:1, a Fiorentina je deklasirala Karabah – 5:1.

Izvor: SM

Autor: SM

LE: Poraz Intera u Pragu, 'petarda' Fiorentine
EPA/FILIP SINGER

Šalke je sa 3:1 pobedio Salzburg, Ajaks je minimalnim rezultatom savladao Standard iz Liježa, Selta iz Viga je sa dva gola pobedila Panatinaikos,a istim rezultatom Gent je slavio protiv Konjaspora. PAOK je bio bolji u Liberecu – 2:1, dok je ekipa iz Ciriha pobedila Osmanlispor.

Steua iz Bukurešta je odigrala nerešeno sa Viljarealom - 1:1, srpski fudbaler Marko Momčilovć odigrao je ceo meč u ekipi iz Bukurešta, kao i Antonio Rukavina, koji je nastupao za Viljareal. Krasnodar je sa 5:2 slavio protiv Nice, a jedini meč bez golova odigrali su fudbaleri Hapoel Ber Ševe u duelu sa Sautemptonom.

Najzanimljiviji susret bio je u grupi K, gde su ’Nerauzuri’ neočekivano izgubili od Sparte. Ekipa iz Praga je priredila fantastično veče navijačima češke ekipe, pa je već u drugom poluvremenu imala prednost od 2:0. Dvostruki strelac bio je Vaclav Kadlec u 7. i u 25. minutu utakmice. Jedini pogodak za Inter postigao je argentinski napadač Rodrigo Palasio u 71, da bi Mario Holek posle pet minuta postavio konačan rezultat (3:1).

Petnaest minuta pre kraja, ekipa Frank de Bura ostala je sa igračem manje jer je Andrea Ranokia posle dva žuta kartona dobio crveni i morao da napusti saigrače.

Fudbaleri Ajaksa su sa 1:0 pobedili Lijež u utakmici drugog kola Grupe G, a stelac jedinog gola bio je Kasper Dolberg. Fudbaler Srbije Nemanja Gudelj, bio je u startnoj postavi ekipe iz Holandije i proveo je na terenu 90. minuta. U drugom meču te grupe Selta je sa 2:0 pobedila Panatinaikos.

Ajaks je prvi u Grupi G sa šest bodova, Selta je druga sa dva boda manje, Lijež, koji predvodi sa klupe bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Janković, je do sada osvojio bod, dok je Panatinaikos bez bodova.

Fiorentina je deklasirala na svom stadionu Karabah, po dva gola za ’ljubičaste’ dali su Kuma Babakar i Mauro Zarate, a u listu strelaca upisao se Nikola Kalinić. Jedini gol za klub iz Azerbejdžana postigao je Dino Ndlovu. Srpski fudbaler Nenad Tomović odigrao je ceo meč za Fiorentinu.

Šalke je golovima Leona Gorecka u 15, autogolom hrvatskog fudbalera Dujea Ćaleta i Nalda u 58. minutu rešila pitanje pobednika, a počasni gol postigao je Džonatan Sorijano u 72. minutu. Bivši igrač Mančester Sitiji i srpski reprezentativac Matija Nastasić bio je u startnoj postavi Šalkea. Krasnodar je sa ubedljivih 5:2 bio bolji od Nice u utakmicama Grupe I. Ruska ekipa posle dva kola ima maksimalan učinak, Šalke ima tri boda, dok su Salcburg i Nica bez bodova.

U Grupi H Šahtjor je sa 2:0 pobedio Bragu,a srpski fudbaler koji nastupa za portuglasku ekipu, Lazar Rosić je proveo na terenu 90 minuta, dok je bivši igrač Čukaričkog Nikola Stoiljković ušao sa klupe u 58. minutu.

Drugo kolo Liga Evrope:
Grupa A:
21:05 Fenerbahče - Fejenord
21:05 Mančester Junajted - Zorja
Grupa B:
Astana - Jang Bojs 0:0
21:05 Olimpijakos - Apoel
Grupa C:
Gabala - Majnc 2:3 (0:1)
21:05 Sent Etjen - Anderleht
Grupa D:
21:05 Dandalk - Makabi Tel Aviv
21:05 Zenit - AZ Alkmar
Grupa E:
21:05 Austrija - Viktorija Plzen
21:05 Roma - Astra Đurđu
Grupa F:
21:05 Atletik Bilbao - Rapid Beč
21:05 Genk - Sasuolo
Grupa G:
Ajaks - Standar Lijež 1:0
Selta – Panatinaikos 2:0
Grupa H:
Gent – Konjaspor 2:0
Šahtjor Donjeck – Braga 2:0
Grupa I:
Krasnodar – Nica 5:2
Šalke
– Salcburg 3:1
Grupa J:
Fiorentina – Karabah 5:1
Slovan Liberec – PAOK 1:2
Grupa K:

Hapoel Ber Ševa – Sautemtpon 0:0
Sparta Prag
Inter 3:1
Grupa L:

Cirih
Osmalispor 2:1
Steaua – Viljareal 1:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve