Nova vest
Fudbal

Subota, 21.05.2016.

21:07

Van Galu trofej, Junajted osvojio FA kup

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su FA kup i tako zatvorili sezonu peharom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Van Galu trofej, Junajted osvojio FA kup
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Junajted je u finalu savladao Kristal Palas posle preokreta rezultatom 2:1, iako se činilo da je bliži porazu.

Heroj ekipe koju vodi Luj Van Gal, a koja je drugi produžetak igrala sa igračem manje zbog isključenja Krisa Smolinga, bio je Džesi Lingard.

Lingard je u 110. minutu uhvatio fantastičan volej posle povratne lopte Valensije sa desnog boka i odbitka, i poslao je u leve rašlje golmana Henesija.

Ovo je bio prvi trofej najuspešnijeg engleskog kluba od kada je otišao ser Aleks Ferguson, a ukupno 12. u ovom takmičenju.

Junajted je očekivano preuzeo inicijativu od samog starta i posle dvadesetak minuta krenuo da stvara prilike. Huan Mata, Maruan Felaini i Antoni Marsijal testirali su golmana Palasa Vejna Henesija, ali bez rezultata.

U istom tempu nastavilo se i u drugom poluvremenu – Felaini je ponovo bio neprecizan, potom je i londonski klub pripretio, pre nego što je šokirao ’crvene đavole’.

U 78. minutu Vord je proigrao Džejsona Pančona na levom boku, ovaj prihvatio loptu i iz poluvoleja probio Davida de Heu i pogodio bliži ugao. Međutim, radost Kristal Palasa trajala je samo nešto više od 170 sekundi.

Vejn Runi je već u prvom ozbiljnom napadu dugo vukao loptu, centrirao sa desne strane na drugu stativu gde je grudima prihvatio belgijski vezista. Felaini nije uspeo da je šutne, ali jeste Mata koji trese mrežu za 1:1.

Do kraja meča nije bilo golova i pored nekoliko uzbuđenja i dobrih odbrana De Hee, a sledeće je viđeno u 105. minutu kada je Kris Smoling oborio Janika Bolasija i zaradio drugi žuti karton. Iako je usledila inicijativa Palasa, njih je šokirao Lingard na već opisani način.

Igrači u plavo-crvenim dresovima do kraja nisu uspeli da se oporave i počelo je veliko slavlje Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve