Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.05.2016.

15:27

Ćurković: Nismo mogli protiv jačih

Potpredsednik FSS Ivan Ćurković rekao je da se Savez dugo godina uspešno borio protiv prijema Kosova u UEFA, ali da sada nije mogao protiv političke odluke.

Izvor: B92

Autor:B92

Ćurković: Nismo mogli protiv jačih
Starsport

"Očigledno da je donesena politička, pre svega, ali i sportska odluka. UEFA je naša krovna organizacija kojoj pripadamo i moramo da se pomirimo sa tim. FSS i predsednik Karadžić dugo godina su se borili sa uspehom, ali više nije mogao. Dokaz je i stav FIFA koja je bila pod još većim pritiskom", rekao je Ćurković Tanjugu.

Prema njegovim rečima nametnutoj političkoj volji niko ne može da se suprostavi, pa ni ljudi iz FŠ.

"Očigledno da je politika imala svoj uticaj u Evriopskoj uniji, ali i kod nas u Srbiji. Svi mi imamo takva iskustva i videćećemo u budućnosti šta će doneti. Uostralom, FSS nije prvi koji se suočava sa ovim slučajem jer su Kosovo priznale brojne medjunarodne organizacije, čak i Medjunarodni olimpijski komitet", poručio je Ćurković.

Na pitanje kako komentariše to što je kosovski savez postao član UEFA, iako nije promenjen Statut koji garantuje da u tu organizaciju može da udje samo zemlja priznata od Ujedninjenih nacija, čelnik FSS je odgovorio:

"Neću da ulazim u to jer nisam čovek koji zna odgovor na to pitanje. Ne možete da se borite protiv jačih", zaključio je Ćurković Tanjugu.

Kosovovskom savezu je na taj način omogućen put ka prijemu u FIFA i naknadnom mestu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve