Nova vest
Fudbal

Petak, 29.04.2016.

14:58

Mats Humels – čovek se drži za reč, a vo...

Odluka Matsa Humelsa, defanzivca Borusije, da zatraži odlazak iz Dortmunda razljutila je većinu ljubitelja fudbala.

Izvor:

Autor:

Mats Humels – čovek se drži za reč, a vo...
Getty images

Dugogodišnji štoper BVB jedan je od najboljih odbrambenih igrača Evrope u poslednjih nekoliko godina, ljubimac 'Žutog zida' ekipe sa 'Signal Iduna Parka', a malo ko je očekivao ovakav razvoj događaja.

Pogotovo uzimajući u obzir njegove izjave kada su prethodnih sezonu Mario Gece i Robert Levenadovski prelazili u minhenski Bajern, što je sada i njegova jedina želja.

Uprava Borusija rekla je da može da će prihvatiti ponudu šampiona Nemačke ne manju od 30 miliona evra.

"Zaista ne mogu da razumem Geceovu odluku, samo sam to rekao. Svi smo iznenađeni onim što je uradio. Jednostavno ne verujem da se radi o bilo kakvim sportskim razlozima. Slagao se jako dobro sa svima nama i upravo zbog toga sam jako iznerviran", rekao je Mats kada je Mario prešao u Minhen za 37 miliona evra, kolika mu je bila i klauzula.

Sledeće sezone isto je učinio i Robert Levandovski, koji se u Bavarsku preselio kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor.

"Ne zanima me da osvojim ni osam šampionata. Više volim da radim neke posebne, specijane stvari sa Dortmundom, nego da igram samo novca radi. Levi želim sreću, kao i Geceu, ali mene Bajern nikada neće imati. Novac nije sve u životu", 'jasan' je bio Humels.

Humels je ponikao upravo u Bajernu, ali je odigrao svega jedan meč za prvi tim, pre nego što je 2008. stigao u Borusiju. Za osam sezona sakupio je preko 250 nastupa i postigao 24 gola, osvojivši za to vreme dve titule, Kup, Superkup Nemačke, a igrao je i finale Lige šampiona.

Pre dve godine, dvadesetsedmogodišnji defanzivac postao je prvak sveta sa Nemačkom.

E sad, na jednoj strani imate Marija Gecea, Roberta Levandovskog i Matsa Humelsa, a na drugoj Marka Rojsa...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve