Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.04.2016.

21:05

LE: Liverpul pao u 92', remi u Lavovu

Ekipa Viljareala savladala je Liverpul 1:0 (0:0), dok su Šahtjor i Sevilja remizirali u Lavovu 2:2 (2:1) u prvim mečevima polufinala Lige Evrope.

Izvor:

Autor:

LE: Liverpul pao u 92', remi u Lavovu
Getty Images

Duel na El Madrigalu odlučen je tek u nadoknadi vremena, pošto prethodno nismo videli previše kvalitetnog fudbala.

Ipak, da domaći sastav na revanš na Enfild ode sa prednošću učinio je rezervista Andrijan Lopes u 92. minutu, posle nesebičnog dodavanja Denisa Suaresa.

S druge strane, daleko više uzbuđenja viđeno je na Ljvov Areni, gde je aktuelni šampion uspeo da izbegne poraz. Andalužani su prvi poveli, golom Vitola već u šestom minutu, ali su 'Rudari' brzo stigli do preokreta.

Najpre je Marlos izjednačio u 23. minutu, da bi Taras Stepanenko desetak minuta kasnije, na asistenciju strelca prvog pogotka, lako zatresao mrežu sa svega metar.

Međutim, domaćin je odlučio da se brani u poslednjih dvadesetak minuta susreta, a to mu se obilo o glavu posle faula Fakunda Fereire u kaznenom prostoru i sigurne realizacije Kevina Gameira sa bele tačke.

El Madrigal: Lopes u nadoknadi srušio Liverpul

Krenulo je otvoreno na obe strane na El Madrigalu, igralo se u visokom tempu, a već u uvodnih desetak minuta videli smo po opasnu šansu na obe strane.

Najpre je Džo Alen traljavo šutirao, pošto je ostao sam na ivici kaznenog, da bi nedugo zatim usledio odgovor Roberta Soldada na drugoj strani.

'Redsi' su i u narednih nekoliko minuta bili konkretniji rival, pre nego što je 'Žuta podmornica' počela ozbiljnije da preti. Simon Minjole je u 21. minutu morao da pravi prvu paradu, posle šuta Pina sa ivice kaznenog, dok je u nastavku akcije odbrana njegovog tima tek iz četvrtog puta uspela da otkloni opasnost.

Kako se poluvreme meča u Španiji bližilo kraju tempo je polako opadao,a većina 'akcije' odvijala na sredini terena. Ipak, u poslednjih pet minuta videli smo po još jednu priliku na obe strane.

Filipe Kutinjo je bio poprilično neprecizan sa distance, pa Serhio Asenho nije imao potrebu da interveniše, dok se isto ne može reći i za pokušaj Soldada – pošto je lopta prošla tek nekoliko centimetara pored stative.

Posle manje od šesdeset sekundi nastavka malo je nedostajalo da Viljareal stigne do prednosti. Sedrik Bakambu se izborio za udarac iz uga, Džonatan dos Santos poslao loptu na prvu, ali je pokušaj francuskog centarfora završio na spoljnom delu stative.

Klopova ekipa uspela je da se oslobodi početnog pritiska i preuzela posed. No, to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije zapreti mreži domaćina jer su defanzivci Viljareala dobrim postavljanjem zatvorili sve prilaze svom golu.

Prvi udarac gostiju u okvir gola videli smo tek u 67. minutu, Roberto Firmino je šutirao oštvo po zemlji sa desetak metara iskosa. Gađao je bliži ugao, ali je Asenho zakačio loptu, a ona se od stative odbila nazad u polje. Nastavio je Liverpul da bude konkretniji i u narednih nekoliko minuta, opet bez izglednije prilike.

Činilo se da nećemo videti niti jedan gol, pogotovo pošto je Minjole skinuo zicer Bakambu, a Moreno u kontri koja je sledila prebacio gol sa desetak metara, iako je Firmino na drugoj strani bio potpuno sam.

Međutim, u drugom minutu nadoknade Denis Suares dobija loptu u kaznenom i nesebično je odlaže do rezerviste Adrijana Lopesa, koji lako pogađa prazan gol za veliko slavlje – 1:0.

Lavov Arena: Gameiro spasao Sevilju poraza

Andalužani su od samog starta duela u Ljvovu preuzeli kontrolu i počeli opasno da prete, da bi već u šestom minutu stigli do vođstva.

Ever Banega proigrao je Kevina Gameria, Francuz produžio loptu do Vitola – koji divno vara Jaroslava Rakitskog i šalje loptu kroz noge Andrija Pjatova – 0:1

Gost se povukao posle vođstva, donekle i nateran automatskim pritiskom domaćina. Prvu priliku za 'Rudare' propušta Rakitski posle prekida koji je izveo Dario Srna u 13. minutu, a opasno je bilo i posle sjajnog pokušaja Marlosa, ali je Sorija bio dobro postavljen i uspeo je da zaustavi snažan udarac Brazilca.

Međutim, u 23. minutu Sevilji nije bilo spasa. Rakitski je poslao divan pâs kroz sredinu, a dvadesetsedmogodišnji levokrilni napadač je primirio na ivici kaznenog i rutinski doneo izjednačenje svom timu – 1:1.

Domaćin nije stao sa napadima ni u preostalih dvadesetak minuta prvog dela igre, a takav pristup doneo mu je vođstvo pred odmor. Ponovo je u centru pažnje bio Marlos, ovoga puta poslavši fenomenalan centaršut na svega metar od gola – odakle Tarasu Stepanenku nije bilo previše teško da donese preokret svom timu 2:1.

Početak drugog poluvremena nije bio ni delimično intenzivan kao sam start meča, iako Šahtjor nije menjao napadački pristup koji mu je doneo preokret. Ipak, prvu šansu u drugih 45 minuta imali su gosti, posle šuta Danijela Karika.

Igrao se 55. minut, Kariko je dobio loptu na ivici kaznenog i pokušao 'žabicom' da prevari Pjatova, ali je golman domaćina bio dobro postavljen i uz manje probleme odbio loptu nazad u polje. Pet minuta kasnije ponovo je bilo opasno po gol domaćina, sada je pokušao Stiven N'Zonzi glavom – zamalo preko prečke.

Za razliku od duela na Pirinejskom poluostvrtu, šanse su se nizale jedna za drugom u Ljvovu. Najpre je rezervista Kron-Deli šutirao pravo u Pjatova u 62. minutu, dok je na drugoj strani Marlos šutirao pored gola. Nažalost, raspoloženi Kron-Deli morao je van terena posle svega 13 minuta, a čini se da je Danac doživeo težu povredu kolena.

Mirčea Lučesku odlučio se da čuva rezultat i tako pokuša da stigne do trijumfa, ali mu se to obilo o glavu u 82. minutu.

Kevin Gameiro iskupio se za veliki promašaj nekoliko minuta ranije i iz penala, posle faula Fakunda Fereire, postavio konačan rezultat meča i doneo veliko slavlje svom timu – 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve