Nova vest
Fudbal

Petak, 12.02.2016.

15:30

Đuričić: Rui Košta me doveo, Žesus me nije želeo

Srpski fudbaler Filip Đuričić pokušaće da preporodi svoju karijeru u Belgiji nakon teškog perioda u Portugaliji.

Izvor: AK

Autor: AK

Đuričić: Rui Košta me doveo, Žesus me nije želeo
Foto: Getty images

Đuričić je bio zvezda u uponu 2013. kada je iz Herenvena prešao u Benfiku za 8 miliona evra, ali se nije naigrao na Lužu.

Tokom tri sezone je nastupio samo 22 puta, postigavši dva gola.

"U Lisabon sam stigao kao veliki talenat, imao sam 20 godina i dobio sam "desetku" koju su nosili Aimar i Rui Košta. Imao sam odličan ugovor i video sam Lisabon kao prvi korak ka najboljim timovima Evrope. Onda sam se zaprepastio kada sam video da trener Žorž Žesus igra formaciju 4-4-2. Rekao mi je da mu ne trebam, da ne igra sa desetkom. Pitao sam ga pa zašto sam onda tu? Imao sam ponude iz Nemačke, Italije, Španije. Bilo je jasno da je mene dovela uprava (Rui Košta je sportski direktor kluba, prim. aut), a ne trener. Nije me želeo, čak me stavljao u napad što nije za mene. Trudio sam se, ali nije išlo, ja nisam centarfor. Pitajte navijače, 90% njih će reći da je trebalo da dobijem više šansi. Ali, to je život", opisao je Đuričić svoje probleme na Lužu.

Prošle sezone ga je Benfika slala na pozajmicu u Sautempton, a pretprošle u Majnc. Bez gola je već dve godine.

"Imao sam privatnih problema u Majncu, u Sautemptonu je bilo bolje. Igrao sam devet utakmica iako sam dva meseca bio povređen. Ipak, nisam mogao da ostanem tamo zbog problema između dva kluba", rekao je srpski fudbaler.

"Koga briga šta ja jedem, mene zanima samo fudbal"

Krajem januara stigao je na svoju treću pozajmicu, u redovima Anderlehta traži svoj novi put ka fudbalskom vrhu.

"Iznenadio sam se kada mi je trener dao da igram posle samo tri treninga sa ekipom. Potrebno mi je vreme da se prilagodim i uskladim sa Defurom i Praetom. Oni razumeju kakav fudbal igram. Sjajno se osećam ovde, dajem navijačima ono što žele - napadački fudbal. Nikad nisam sumnjao u kvalitet Anderlehta, ali jesam u ligu. Belgijski šampionat je veoma težak, meč protiv Mehelena (11. na tabeli, prim. aut) je bio iscrpljujući", analizirao je Đuričić svoje prve dane u Briselu.

Dva puta je nastupio za trećeplasirani tim Župile lige koji se bori za titulu sa Gentom i Klub Brižom.

"Osećam pozitivne vibracije navijača kada dobijem loptu. Lakše je igrati kada te navijače vole. Trudim se da im dam ono što žele. Nadam se da ću ovde opet lansirati svoju karijeru", rekao je Đuričić.

Za razliku od većine javnih ličnosti nije aktivan na društvenim mrežama, iako je poznat kao osoba koja bez pardona izražava svoje mišljenje.

"Volim da sam u senci. Fejsbuk i Tviter su za ljude koji vole da se prikazuju svetu. Ja nisam takav. Nikoga nije briga šta ja jedem, mene zanima samo fudbal. Nekada vidim stvari drugačije od drugih, pa je moja dužnost to da kažem. Kao saigrači moramo zajedno raditi, bez obzira na razliku u godinama", zaključio je povremeni srpski reprezentativac.

Đuričić u Anderlehtu ima saigrača iz Srbije, svoju drugu sezonu u Briselu igra Ivan Obradović, koji se upravo u Belgiji preporodio nakon teškog perioda u španskoj Primeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve