Nova vest
Fudbal

Petak, 12.02.2016.

13:40

Emeri: Radije bih u Kinu nego na Nou Kamp

Trener Sevilje Unai Emeri radije bi da se finale Kupa kralja igra u Kini nego na Nou Kampu.

Izvor: AK

Autor: AK

Emeri: Radije bih u Kinu nego na Nou Kamp
Foto: Getty images

Andalužani će se za trofej boriti sa Barselonom, 21. ili 22. maja, a domaćin još uvek nije odlučen.

Barselona je predložila Santjago Bernabeu, ali Real prethodnih godina nije dozvoljavao da najveći rival igra na njegovom stadionu kada i on nije u finalu.

Opcija je uvek Mestalja, a često je običaj bio da se finale igra i na stadionu jednog od finalista, kao što je bio slučaj prošle sezone kada je Barsa dočekala Atletik Bilbao na svom terenu.

"Nadam se da se finale neće igrati na Nou Kampu kao prošle sezone. Radije bih igrao u Kini nego tamo. Nadam se da se neće dogoditi takva nepravda jer bi to bila dodatna prednost za Barsu. Kao kada biste joj dali još jednog Lionela Mesija", rekao je Emeri.

Sevilja je prošle sezone osvojila Ligu Evrope, a Barselona Ligu šampiona, pa su se sreli u UEFA Superkupu gde su Katalonci trijumfovali nakon produžetka 5:4.

"Ponosan sam na svoj tim, kako napreduje. Želim da igramo tamo gde će se i navijači Sevilje osećati prijatno, ali ne na Nou Kampu", zaključio je trener Andalužana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve