Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.01.2016.

23:18

Atletikov čas fudbala, Barsa ipak u polufinalu

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Kupa kralja preokretom nad Atletik Bilbaom u revanšu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Atletikov čas fudbala, Barsa ipak u polufinalu
Photo by Alex Caparros/Getty Images

Katalonci su posle 2:1 u gostima sa 3:1 slavili i na svom terenu i tako posle Selte postali drugi polufinalisti takmičenja u kojem brane trofej.

Međutim, u šestoj utakmici dveju ekipa ishod je mogao da bude znatno drugačiji i da Atletik ponovo šokira šampiona Španije i Evrope.

Na ’Kamp Nouu’ viđena su dva potpuno različita poluvremena, a Bilbao je jedina ekipa koja je uspela dva puta da nadigra Barselonu u ovoj sezoni. Kao u prvom meču Superkupa Španije, gosti su bili mnogo bolji rival u prvih 45 minuta i tada propustili šansu da dodatno zakomplikuju dvomeč.

Prilike su se ređale kao na traci, a levi deo odbrane koji su činili Matje i Vermalen u pojedinim trenucima delovala je amaterski. Nesigurnost se uvukla u sve linije tima – Nejmar je preterivao s driblinzima, dok Mesi i Suares gotovo da nisu imali kontakt sa loptom.

Ekipa Ernesta Valverdea dominaciju je krunisala u 12. minutu preko Injakija Vilijamsa. Aric Aduris je prihvatio dodavanje na centru igrališta, okrenuo se i divnim pasom ’probušio’ zadnju liniju protivnika. Brzonogi napadač Bilbaa pobegao je Matjeu, zaobišao Ter Stegena i zatresao mrežu.

Publika je u prestonici Katalonije gledala možda i najlošije poluvreme u poslednjih nekoliko sezona, ali su Mesi i družina u finišu polako dolazili do svoje igre. Preživeli su do pauze i u nastavku je viđena potpuno drugačija Barselona.

U 53. minutu Suares je doneo izjednačenje – Serđi Roberto je u Inijestinom stilu pronašao Lea Mesija, ovaj zavrnuo do Rakitića koji je zakasnio u petercu, ali je loptu na drugoj stativi sačekao Urugvajac za 1:1.

Tada je već bilo očekivano da ćemo videti preokret, iako su i gosti imali svoje šanse – najbolju je propustio Aduris. Novi trijumf u 82. minutu doneo je Đerar Pike koji je mnogo nedostajao u subotnjoj utakmici sa Malagom.

Nakon kratko izvedenog kornera na desnoj strani jači u duelu od Muniaina bio je Alveš, a potom centrirao u peterac gde je štoper Blaugrane nadskočio trojicu čuvara i ubacio loptu u mrežu.

Od tog trenutka igralo se revijalno, pa je tim Luisa Enrikea mogao i ubedljivije da slavi. Taman kada su mislili da su se izvukli sa dva gola u mreži, usledila je nova bravura Nejmara. Prvi put u meču Brazilac nije želeo da dribla već je po prijemu loptu sklonio od Benjata, a onda je sa 15 metara zakucao u rašlje za konačnih 3:1.

U meču pre ovoga Selta je sa 3:2 slavila na Visente Kalderonu i eliminisala Atletiko Madrid, drugog favorita za trofej.

Ove dve ekipe naći će se na žrebu za polufinale, dok ćemo druge dve saznati u četvrtak – sastaju se Mirandes i Sevilja, odnosno Las Palmas i Valensija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve