Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.01.2016.

12:44

Istraga protiv Galijanija, Lotita, Mutua, Krespa

Finansijska policija Italije istražuje 35 klubova prve i druge lige zbog navodne utaje poreza i oduzeće imovinu umešanima u nepravilnosti.

Izvor: SV NĐ

Autor:SV NĐ

Istraga protiv Galijanija, Lotita, Mutua, Krespa
Getty Images

Kako su preneli britanski mediji, tužilaštvo u Napulju saopštilo je da je izdalo uredbu o zapleni imovine vredne više od 12 miliona evra od 58 osoba uključenih u rad profesionalnih klubova.

Izvori italijanskih medija naveli su da su pod istragom i viši funkcioneri Milana, Lacia i Napolija. Fudbalski klubovi Milan i Napoli su odbili da komentarišu, a portparol Lacija rekao je da nije ni znao da se vodi istraga.

Među osobama koje su uključene u istragu su predsednici Lacia i Napolija Klaudio Lotito i Aurelio De Laurentis, potpredsednik Milana Adrijano Galijani, krilo PSŽ Ezekjel Laveci i trener Modene Hernan Krespo.

U dodatnoj listi navedeno je da su pod istragom vlasnici Palerma, Đenoe i Fiorentine Mauricio Camparini, Enriko Presiozi i Andrea Dela Vale.

Ukupno je na spisku 45 imena osoba koje su obavljale razne funkcije u fudbalskim klubovima, kao i 16 fudbalera, među kojima su Adrijan Mutu, Čiro Imobile, Mateo Paro, Ernan Krespo, Marek Jankulovski, Ezekjel Laveci, Dijego Milito.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve