Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.12.2015.

12:59

Partizan u renoviranje krenuo od svog gola

FK Partizan predstavio je prva dva pojačanja u zimskom prelaznom roku, a crno-beli su rekonstrukciju tima krenuli od najslabije tačke – odbrane.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

U Humsku 1 su stigli iskusni golman Bojan Šaranov i štoper Marko Jovanović, koji se vratio u klub posle pet godina.

Šaranov ima 28 godina, u Partizan stiže iz grčkog Ergotelisa, a potpisao je dvogodišnji ugovor. Jovanović je godinu dana mlađi, karijeru je počeo upravo u Partizanu, gde se vratio posle polusezone u Voždovcu.

"Znamo Šaranova i njegove fudbalske, ali i ljudske kvalitete. Branio je u Haifi (Makabi), od mog dolaska važio je za "prvog pika". Marka nema potrebe previše da predstavljamo, igrali smo zajedno u Poljskoj, gde je bio najbolji štoper. Počeli smo prelazni rok od golmana, jer tim se pravi upravo od njega. Biće još pojačanja, iznenadićete se imenima", rekao je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

Šaranov je karijeru u Srbiji počeo u OFK Beogradu, tri sezone je proveo u Izraelu, a u međuvremenu je jednom nastupio i za Srbiju.

"Veliki je Partizan klub, a svako dete želi da završi u najvećem klubu ove zemlje. Iliev me ubedio da dođem tako što je rekao da me želi Partizan i tu je bila tačka. A istina je, jesam imao i ponuda iz Grčke", rekao je Šaranov.

Jovanović je bio jedan od nosilaca igre 2010. godine kada je Partizan drugi put u ovom veku igrao u Ligi šampiona, a u međuvremenu je bio odličan u poljskoj Visli.

"Emocije su proradile, naročito posle svega što mi se dešavalao. Svi znaju koliko volim Partizan. Ovo je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. Nadam se da ćemo svi zajedno da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu