Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.12.2015.

18:35

Ljubav – sa sopstvene svadbe na gostovanje

Gotovo svi muškarci na svetu gaje posebne emocije i povezanost kada je fudbal u pitanju.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Ipak, navijačima na Ostrvu najvažnija sporedna stvar na svetu predstavlja jedan od osnovnih delova nacionalne kulture, pa nekako ni ne čudi da nam najluđe priče dolaze 'sa one strane' La Manša.

Prošlog vikenda jedna takva vest nas je rastužila jer je Erni Krauč, koji je od 1934. godine išao na svaki meč Arsenala kod kuće i u gostima, život je završio na putu ka utakmici voljenog kluba.

Da način pojimanja fudbala koji je imao gospodin Erni nije izolovan slučaj pokazuje slučaj navijača Vest Hema, koji je odlučio da je gostovanje 'Čekićara' daleko važnije od sopstvene svadbe.

"Bio je novembar 1972. godine, služio sam vojsku, ali sam slobodan vikend pošto sam se ženio. S te strane nije bilo problema, ali je moja draga pomešala datume, pa je zakazala venčanje u opštini u isto vreme kada je bila utakmica. Uspemo mi nekako da pomerimo sve to za malo pre deset, a ja istovremeno na sve načine pokušavam da ubrzam matičara – jer me 35 navijača Vest Hema čeka u autobusu ispred opštine. On me sa osmehom pita 'Žuriš na medeni mesec?, a ja mu odgovaram – 'Ne, žurim na utakmicu'", rekao je anonimni navijač tima iz Londona uživo u radijskom programu.

Matićar mu je izašao u susret, ali ne i njegovi ljubimci.

"U tom trenutku su me svi pogledali u fazonu 'Da li si ozbiljan'? Ali, nisam se dao. Oženio sam se, pozdravio sa gostima, sa ženom i pet minuta kasnije bili smo u autobusu. Ipak, nastavak dana nije bio tako dobar, pošto smo izgubili 3:1 (smeh). Uspeli smo da se vratimo na proslavu oko devet, pola deset uveče", kaže 'Čekićar', da bi redakciju zatim zanimalo da li je i dalje u srećnom braku.

"Ma kakvi, to je trajalo nekih 18 meseci".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve