Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.11.2015.

10:00

MSN, Ronaldo, Levangolski... Ko će na podijum?

Svetska fudbalska asocijacija (FIFA) u ponedeljak će saopštiti trojicu kandidata koji će ući u uži izbor za ovogodišnju Zlatnu loptu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Philipp Schmidli/Getty Images

FIFA će na ceremoniji koja počinje u 14 časova saopštiti koja trojica igrača će se 11. januara u Cirihu boriti za najboljeg fudbalera sveta u 2015. godini.

Aktuelni osvajač je fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo, a sada prezenterka Kejt Abdo, osvajačica Zlatne lopte 2014. Nadin Kesler i legendarni Edgar Davids otkriti ko će biti potencijalni naslednici.

Ove godine najviše šansi daju se rekorderu Lionelu Mesiju koji je već četiri puta proglašavan za najboljeg fudbalera planete. Argentinac je prošle sezone osvojio triplu krunu sa Barselonom, ali je mnogo veće pitanje ko će mu se pridružiti na podijumu u švajcarskom gradu.

Godinama je to mesto bilo rezervisano upravo za Ronalda, ali Portugalac ne blista od početka sezone, a i u prošloj nije osvojio nijedan važan trofej. Zbog forme u kojoj se trenutno nalaze, mnogi vide Luisa Suaresa i Nejmara kao igrače koji će se pridružiti Mesiju. Urugvajac i Brazilac igraju fantastično već skoro 12 meseci i obaraju sve moguće rekorde, pa neće biti neobično ukoliko u Cirihu vidimo Barsin MSN napadački trio.

„Mislim da zbog svega što radim zaslužujem da se nađem među finalistima. Bio bih srećan ako bi naš trio bio u užem izboru. Zbog istorije koju smo ispisali i činjenice da smo pokorili sve, zaslužujemo da se nađemo tamo“, rekao je Nejmar.

Takođe, osim Ronalda u obzir treba uzeti Roberta Levandovskog koji ima izuzetnu godinu iza sebe.

Na ceremoniji koju će FIFA prikazivati uživo na svom sajtu, biće potvrđeni i nominovani za Zlatnu loptu ženskog fudbala, kao i kandidati za najboljeg trenera godine u obe konkurencije i Puškaš nagradu za najlepši gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve