Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.10.2015.

14:43

Blater: FIFA nije poštovala proceduru

Advokat predsednika FIFA Sepa Batera, suspendovanog zbog istrage o korupciji, optužio je organizaciju da nije poštovala proceduru prilikom odluke o suspenziji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: Getty images

Etički komitet FIFA suspendovao je na 90 dana i predsednika UEFA Mišela Platnijija, zbog istrage koja se protiv njih vodi zbog nelegalnih radnji.

Advokat Ričard Kalen rekao je da je Blater "razočaran jer Etički komitet nije poštovao etički i disciplinski kodeks, odnosno njegovo pravo da bude saslušan".

Kalen je naglasio da je Etički komitet FIFA doneo odluku o suspenziji na osnovu "nesporazuma", rekavši da švajcarsko tužilaštvo nije optužilo Blatera za krivično delo.

Švajcarske vlasti su prošlog meseca pokrenule krivičnu istragu protiv Blatera zbog sumnjivih ugovora o televizijskim pravima, kao i zbog isplate dva miliona švajcarskih franaka aktuelnom predsedniku UEFA Platiniju, čji je status na pola puta izmedju svedoka i optuženog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve