Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.08.2015.

14:50

Moreira: Srbija je moja zemlja

Bivši igrač Partizana i Vojvodine Almami Moreira, sada vlasnik menadžerske agencije, došao je u posetu Beogradu.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Došao sam da vidim prijatelje, ali i mogućnosti nekih igrača koji bi mogli biti interesantni, odnosno, čime se raspolaže", počeo je Moreira priču za 'Večernje Novosti' i dodao:

"Žao mi je što Partizan i Vojvodina nisu uspeli da ostvare namereno. "Crno-beli" već godinama u svim generacijama imaju dobre fudbalere. Sada je tu nekoliko veoma interesantnih, ali ne bih o imenima iz poštovanja prema drugim agentima s kojima oni rade".

Ofanzivni vezista iz Gvineje Bisau ostavio je daleko dublji trag u crno-belom dresu, pošto je sa timom iz Humske osvojio pet trofeja – tri titule i dva Kupa.

"To je moja zemlja. Zemlja u kojoj sam osvojio najviše titula u karijeri – tri šampionska pehara i dva pehara pobednika nacionalna kupa u dresu Partizana, a i sa Vojvodinom igrao polufinale Kupa. Trenutno sam nastanjen u Lisabonu, ostao sam u fudbalu, a živim na relaciji Lisabon-Lijež, gde moj sin Dijego (10) trenira u Standardu, u kojem sam i ja igrao. Nadam se da će imati bolju karijeru od mene. Ostao sam u fudbalu, posvećen sam, i kao vlasnik agencije za zastupanje fudbalera veoma često putujem", kaže Moreira.

Popularni 'Doktor Mo', kako su ga zvali navijači Partizana, ističe i da je pratio mečeve plej-ofa za Ligu šampiona, gde je njegov bivši klub eliminisan od BATE Borisova.

"Zamalo. Baš malo je nedostajalo. Žao mi je. Međutim, Partizan igra dobar fudbal i ima kvalitetne igrače. Video sam Žikovića, Abubakara znam od ranije kao i mog golmana Žileta. Razgovarao sam sa Ivanom Tomićem, Gordanom Petrićem... Lepo je bilo videti ih".

Dete Boaviste i bivši član Hamburger Šport Ferajna, moskovskog Dinama, Avesa i Salamanke pratio je igre i kluba iz Novog Sada na evropskoj sceni.

"Apsolutno nema šta da se zameri. Dobro su igrali i šteta za stativu. Da je taj šut Mirka Ivanića završio u mreži, sve bi bilo drugačije. Podrška koju su igrači Vojvodine imali i ovacije posle utakmice govore o načinu njihove igre. Zlatomir Zagorčić je i meni bio trener i veoma poštujem njegov rad. Zna način i sada ima šta da se vidi na terenu", kaže Almami. "Ovde je uvek postojao kvalitet, a talenti su nepresušni izvor. Međutim, videlo se to u igrama Partizana i Vojvodine, nedostaje iskustvo za evropsku scenu, tako da su potrebna pojačanja iz inostranstva. Teško je porediti vreme kada sam ja igrao i ovo danas. Velika je razlika kada si na terenu ili na tribinama. Reč je o različitim emocijama i ne mogu da favorizujem jedno ili drugo".

Moreira kaže i da iz Srbije odlazi zadovoljan onim što je video, kao i da će se u budućnosti sigurno vraćati, i to vrlo uskoro.

"Ostavljena su otvorena vrata, jer ovde ima mnogo talenata, mnogo dobrih igrača. Imam planove, ali to ću podeliti sa vama sledeći put kada budem došao sa konkretnijom pričom. Reč je o zaista supertalentima, ali to se sve zna, kao i činjenica da sam vezan za srpski fudbal. Konekcije su uspostavljene i saradnja je počela", jasan je Moreira.

Za kraj razgovora za 'Novosti', Moreira je otkrio i na kom jeziku priča kada dođe u našu zemlju.

"Pričam srpski, ali ne onako dobro kako bih želeo. Imam vremena – usavršiću", zaključio je Moreira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve