Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.08.2015.

09:48

Stanisavljević: Protiv Sampdorije 'mozgom'

Desno krilni napadač Vojvodine Aleksandar Stanisavljević kaže u razgovoru za 'Novosti' da saigrači i on moraju 'mozgom' da igraju protiv Sampdorije.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Voša u četvrtak dočekuje Sampdoriju u Novom Sadu, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, posle sjajne partije u Italiji i pobede od 4:0.

"Nismo euforični. Isto pristupamo revanšu sa Sampdorijom, kao što smo to činili pred gostovanje u Torinu, ili duelima sa prethodnim rivalima. Zaista, imamo sjajnu atmosferu u svlačionici i pripremamo se da jednako profesionalno odigramo i revanš. Moramo igrati "s mozgom", biti racionalni i, naravno, bez trunke potcenjivanja suparnika nad kojim imamo veliku prednost i koju moramo iskoristiti. Oni su vrhuski klub, opasni na svakom delu, ali izvesno je da ćemo i u četvrtak igrati na pobedu. Mislim da na "Karađorđu" teško mogu da nas dobiju, uz fantastičnu podršku naših navijača", kaže Stanisavljević u razgovoru za 'Večernje Novosti'.
Od dosadašnja četiri pogotka, sa kojima deli prvo mesto na listi klupskih strelaca sa Ožegovićem, najdraži mu je onaj iz duela sa MTK kada je loptu iz slobodnog udarca sa desnog krila efektno smestio u rogalj gola mađarskog čuvara mreže.
"Uživam da izvodim slobodne udarce. Moja daljina je 25-30 metara. Vežbam to godinama unazad pa i sada neretko posle treninga potražim neka nova rešenja uz odmerenu jačinu šuta. Nadam se da ću sutra protiv Sampdorije imati priliku za tu poziciju. Đenovljanima sam u Torinu dao gol iz igre, upravo posle šuta Ožegovića, što mi je mnogo drago", kaže Stanisavljević i zatim se osvrnuo na spektakularan pogodak kolege iz napada Ognjena Ožegovića, koji je postigao neverovatne makazice prošlog vikenda.

"Ja dam dobar gol, Ognjen posle mene još bolji. To se ponavlja iz utakmice u utakmicu i najbolje bi bilo da nastavimo u tom ritmu. Od Ožegovićevih golova svi imamo ćar, podižemo samopouzdanje i jednako sam srećan kao kada i ja pogodim. Radujem se golovima za obojicu, ali najviše za ekipu".

Za duel na 'Karađorđu' (četvrtak, 21 čas) vlada ogromno interesovanje, a posle nekoliko godina formirali su se redovi za karte u Novom Sadu, pa će stadion sigurno biti ispunjen do poslednjeg mesta.

"Ne znam gde i kako da nabavim karte za prijatelje koji neprestano zovu. Imam više od 40 poziva i čini se da će biti veoma teško sve ispoštovati. S druge strane, sve to me raduje, jer će tribine biti pune. Ipak, meni lično, najvažnije je da ću imati posebnu podršku. Mojoj porodici, supruzi Aleksandri i dvomesečnom sinu Alekseju, u goste su došli moji roditelji iz austrijskog grada Branaua, majka Dobrila i otac Radiša, kao i moji baka Nadežda i deda Ljubiša iz sela Kočetina između Požarevca i Petrovca na Mlavi", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve