Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.07.2015.

19:37

Princ Ali: Platini nije za čelo FIFA

Protivkandidat Sepa Blatera na poslednjim izborima za predsednika FIFA Princ ali bin Al Husein istakao je da se protivi kandidaturi Mišela Platinija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Matt Dunham, File

Platini, koji je trenutno predsednik Evropske fudbalske unije, ranije tokom dana je objavio da će se kandidovati za Blaterovog naslednika.

Blater je podneo ostavku na funkciju predsednika početkom juna, samo tri dana pošto je izborio peti mandat na toj poziciji.

Platini nije dobar za FIFA“, rekao je Princ Ali, koji je izgubio svoje mesto u Izvršnom komitetu FIFA u maju, „Fudbalski navijači i igrači zaslužuju bolje. FIFA je zahvaćena skandalom. Moramo da prestanemo da obavljamo posao kao što je slučaj bio do sada. Mora da se prestane sa zakulisnim radnjama“.

Jordanski princ tek treba da objavi da li namerava da se i sam kandiduje za mesto predsednika, ali je naglasio da planira da se konsultuje sa fudbalskim federacijama narednih nedelja.

Ono što je jasno je da je potrebno novo, nezavisno vođenje FIFA, koje nije umrljano postupcima iz prošlosti“, naglasio je Princ Ali.

Princ Ali se povukao iz izbora za čelo FIFA pred početak drugog kruga glasanja, pošto ga je Blater u prvom pobedio sa 133:73 i glasovima. Glasanje je obavljeno dva dana pošto su šestorica visokih zvaničnika FIFA uhapšena zbog optužbi za korupciju.

Rok za podnošenje prijava za izbore koji će biti obavljeni u februaru je 26. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve