Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.06.2015.

17:43

Dornelas u Partizanu, na putu za Taru

Kako je B92 i najavio, brazilac Fabrisio Silva Dornelas potpisao je ugovor sa Partizanom i uputio se na Taru kako bi se priključio saigračima na pripremama.

Izvor:

Autor:

Default images
partizan.rs

Član Fluminensea, koji među crno-bele stiže na šestomesečnu pozajmicu, ima 25 godina, visok je 189 centimetara, a može da igra na pozicijama štopera i levog beka.

"Prvi utisci su odlični. Nadam se da ću pomoći da napreduju i da će moje igre pomoći da se naprave sjajnu rezultati", rekao je Dornelas, koga će Partizan imati priliku da otkupi.

Novinare je zanimalo da li on poznaje bivšeg Žuku, rekao je da ga ne zna lično, ali da zna da je on "doveo Partizan u Brazil".

"Što se Klea tiče, stvarno ne znam ko je. Mogu samo da kažem ko je Markinjos i da je odličan igrač".

Fabrisio će u Partizanu nositi dres sa brojem 44.

Omladinske reprezentacije Srbije i Brazila igraće u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu u subotu, a na novinarsku konstataciju da li je svestan da će na Tari biti jedini koji će navijati za Brazil on je rekao:

"Sve je to super, ali mi ćemo na kraju pobediti".

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da veruje da su crno-beli angažovali kvalitetnog igrača.

"Verujem da smo angažovali igrača koji je će doneti kvalitet i stabilnost u zadnju liniju. Reč je o štoperu, izarzitom levonogom igraču, koji može da igra na više pozicija. Verujem da će nam doneti dosta pozitivne energije. On je igrao ne samo za mladu reprezentaciju Brazila, već je bio i pravak Brazila sa Flamengom. Igrao je zajedno sa Rambom Petkovićem. Reč je o mladom igraču, koji ima mnogo iskustva i nadam se da će nam pomoći i postati ljubimac 'Grobara'", kazao je Milinković.

On je dodao da bi Fabrisiju trebalo pomoći u adaptaciji i rekao da se nada da ;će "jezička barijera uspešno biti prebrođena".

"Nama je najvažnije da stranci u Partizanu budu srećni. Učinićemo sve da se oni dobro osećaju", rekao je Milinković.

Kako je rekao trener crno-belih, Fabrisio će biti jedan od kandidata da zameni Nikolu Drinčića kod izvođenja prekida.

Ipak, Dornelas je promenio čak devet klubova u poslednjih sedam godina, a za Flu je odigrao samo sedam utakmica prošle sezone, pre nego što je zabeležio tri nastupa

Karijeru je počeo u redovima najvećeg rivala Flamenga 2008, potom je igrao za Paranu, Palmeiras, Kruzeiro, Atletiko Paranaense i Vitoriju.

Takođe, Dornelas je 2008. godine stigao u Hofenhajm kao velika nada, ali je odigrao samo šest utakmica u Bundesligi.

Brazilac je četvrto pojačanje Partizana ovog leta, posle Nikole Trujića, Marka Jevtovića i Valerija Božinova, a do kraja nedelje se okečuje i dolazak ofanzivnog veziste Al Nasra Markinjosa – koji trenutno nastupa za Santos.

Kada je reč o prelaznom roku, Milinković je rekao da je on tek počeo i da se nada da će neke "započete stvari uskoro biti privedene kraju".

Na pitanje novinara da li će mu biti problem da ponovo dolazi sa priprema na Tari, ukoliko se za nekoliko dana bude organizovala promocija još jednog Brazilca – Gabrijela Markinjosa, on je naveo da to nije nikakav problem i da veruje da će taj posao uskoro biti završen.

Crno-beli će u ponedeljak dobiti rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a sezonu zvanično počinju 11. jula, utakmicom prvog Superkupa Srbije protiv Čukaričkog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve