Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2015.

13:41

Mislite da je Serija A dosadna? Varate se

Mnogi Seriju A smatraju dosadnom, verovatno zbog dominacije Juventusa, ali brojke pokazuju da je to možda i najuzbudljivija od ’liga petice’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Tokom tek završene sezone, u italijanskom prvenstvu viđeno je najviše golova među najjačim ligama na svetu, čak 1.024, odnosno 2,72 po utakmici.

To ujedno pokazuje da Serija A nije toliko defanzivna kako mnogi kažu, ali statistika ne laže, kao ni plasman ’Stare dame’ u finale Lige šampiona.

Juventus će se u subotu u Berlinu sa Barselonom boriti za ’ušati’ pehar, a fudbalski stručnjaci ukazuju da torinski gigant ima veće šanse u tom finalu, nego što bi slučaj bio sa Realom, da je eliminisao šampiona Italije.

Po statistici, odmah iza Serije A po broju golova je Primera sa 1.009, odnosno 2,66 po utakmici, a sledi Premijer liga sa 975 i prosekom od 2,57. Liga 1 je uspela da pobedi Bundesligu sa 947, a nemački klubovi su sezonu završili sa ukupno 814 postignutih golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu