Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.05.2015.

21:07

Novi predstavnik Bavarske u Bundesu

Fudbaleri Ingolštata iz Bavarske igraće u Bundesligi sledeće sezone, prvi put u istoriji kluba.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Istorijski uspeh ovaj bavarski tim ostvario je kolo pre kraja Cvajte, pobedom nad Lajpcigom 2:1, posle tri meča bez pobede.

Inngolštat pred poslednje kolo ima sedam bodova više od Darmštata, koji će se sa Karlsrueom i Kajzerslauternom boriti za drugo mesto koje vodi direktno u Bundesligu, ili treće koja donosi baraž.

Lajpcig je poveo u četvrtom minutu golom Dominka Kajzera, a izjednačio je Metju Leki u 45. minutu iz jedanaesterca. Pobedonosni gol za Ingolštat postigao je Štefan Leks u 77. minutu.

Ingolštat, kojeg finansijski pomaže proivođač automobila Audi, osnovan je 2004. godine spajanjem lokalnih klubova MTV Ingolštat i ESV Ingolštat. Forma Ingolštata je u usponu otkako je ekipu preuzeo trener Ralf Hazenhitl, u oktobru 2013. godine.

"Ponosan sam na ono što smo postigli. Kada sam dolazio u klub, da mi je neko rekao da ćemo stići do Bundeslige, ne bih mu verovao", rekao je Hazenhitl.

Darmštat dočekuje Sankt Pauli koji se bori za opstanak i u sjajnoj je formi sa četiri pobede u poslednja četiri kola, Karlsrue dočekuje Minhen 1980 koji je u sličnoj situaciji i formi, dok Kajzerslautern, koji je tri kola bez pobede, čeka upravo novog Bundesligaša iz Bavarske.

U niži rang već je eliminisan Alen, dok dva boda dele Au, Frankfurt, Minhen 1860, Sankt Pauli i Grojter Firt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve