Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.05.2015.

12:19

Pirlo: Real je Real

Fudbaler Juventusa Andrea Prilo rekao je da je Real Madrid najvažnija ekipa na svetu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Stara dama u utorak dočekuje Madriđane u prvom polufinalnom meču Lige šampiona, a italijanski fudbaler misli da njegov tim ima 50 posto šansi za prolaz dalje.

"Čeka nas 180 minuta. Prvi meč je ključan. Moramo da odigramo pametno, promišljeno i smelo. Mormao da ostvarimo svoj san, nemamo šta da izgubimo, ali ne smemo ni da se zanosimo. Nadam se pobedi. Juve je zasluženo došao do ovde. Setimo se Atletika od prošle godine", rekao je Pirlo

Pirlo se nada da će njegovi saigrači i on biti dočekani aplauzom na revanšu u Madridu.

"Sećam se aplauza na Bernabeuu, nadam se da će se to opet desiti za nedelju dana. Nisu aplaudirali samo meni već celom timu."

Pirlo je rekao da je malo nedostajalo da pređe iz Milana u Real 2006. godine.

"Malo je falilo da pređem u Real 2006. Kapelo me je zvao. Milan je imao problema sa Kalčopolijem. Međutim, sve se sredilo i produžio sam ugovor. Ali ne žalim zbog toga, jer smo te godine osvojili Ligu šampiona. Madrid je madrid, tu nema šta da se kaže. To je najvažnija ekipa na svetu."

Njemu je u ekipi rosonera trener bio Karlo Ančeloti, koji je sada na klupi Reala, a Pirlo je otkrio kakva iskustva nosi iz rada sa njim.

"Ančeloti mi je bio kao otac. Proveli smo dosta godina radeći zajedno. Kod njega sam igrao na drugačijoj poziciji, malo više nazad, promenio je moju ulogu u timu. Sa njim sam proživeo sjajne trenutke."

Proteklog vikenda Juventus je osvojio novi Skudeto pobedom nad Sampdorijom. Novinar Asa je konstatovao da je Pirlo kako plače na proslavi.

"Ne baš. Dobio sam udarac u lice prilikom proslave, pa otuda suze. Bio sam srećan."

Nije moglo da promakne ni pitanje o Ronaldu i Mesiju.

"Mogu samo da im čestitam na svemu što rade. Na skoro svakom meču postignu po dva ili tri gola. Uživam da gledam i Šavija i Inijestu jer igraju za tim, za saigrače, oni čine da i ostali igraju dobro."

Pirlo ima 35 godina i ističe da će igrati fudbal sve dok bude imao motivaciju.

"Igraću sve dok budem imao motiv. Kada ne bude tako, povući ću se", rekao je Pilo za španski AS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve