Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.04.2015.

17:47

Liverpul dotučen, Vili finale Kupa

Fudbaleri Aston Vile priredili su veliko iznenađenje i plasirali se u finale FA Kupa, koje će se igrati krajem maja na Vembliju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Vila je na legendarnom londonskom stadionu u polufinalu šokirala Liverpul, sa 2:1 posle preorketa.

"Redsi" su očekivano poveli preko Filipea Kutinja u 30. minutu, ali samo šest minuta kasnije Kristijan Benteke je izjednačio. U desetom minutu nastavka Fabijan Delf donosi preokret i odvodi Vilu u finale.

Nema sumnje da će ovaj poraz možda koštati posla menadžera Liverpula Brendana Rodžersa, koji je i pored ogromnih ulaganja u tim letos, ostao bez ijednog trofeja, te je daleko od plasmana u Ligu šampiona.

Vila će u finalu FA Kupa igrati protiv Arsenala, koji je u subotu tek posle produžetka eliminisao drugoligaša Reding.

Srpski reprezentativac Lazar Marković igrao je do poluvremena, zamenio ga je Mario Baloteli kojem je glavni sudija nepravedno poništio gol zbog nepostojećeg ofsajda, dva minuta pre kraja.

Liverpul je dobro otvorio meč na Vembliju, kontrolisao je ritam u prvih pola sata, a onda posle gužve u kaznenom prostoru Vile, Rahim Sterling šalje sjajan pas u prazan prostor, Mutinjo utrčava u kazneni i trese mrežu iskusnog Šeja Givena.

Međutim, samo šest minuta kasnije Vila je uzvratila sličnom akcijom, Džek Greliš je sjajno probio po levoj strani, pronašao u kaznenom Delfa, koji vraća loptu usamljenom Bentekeu, a on preciznim udarcem postiže šesti gol u poslednja četiri meča.

U desetom minutu drugog dela Vila stiže do preokreta. Tim iz Birmingema krade loptu na sredini terena i organizuje polu-kontru kojom brzo stiže do kaznenog prostora. Opet je ključnu ulogu odigrao Greliš pronalazi Delfa ispred peterca, ovaj lako dolazi do prostora pored dvojice igrača Liverpula, te šalje lopti ispod nemoćnog Minjolea.

U 87. minutu Stiven Džerard je umalo doneo produžetke "redsima", šutirao je glavom posle kornera, gađao je leve rašlje, ali je njegov šut izblokirao jedan igrač Vile, umesto već savladanog Givena.

Minuta kasnije Liverpul je izjednačio posle Balotelija, ali je gol Italijana poništen, iako se na usporenom snimku javno vidi da je bio bar metar ispred poslednjeg igrača odbrane Vile, prilikom proigravanja iz sredine terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve