Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.04.2015.

10:59

"UEFA izbacuje Srbiju i Hrvatsku"

Proslavljeni srpski fudbaler Ivan Ćurković rekao je da UEFA i FIFA imaju plan da se razračunaju sa huliganizmom na ovim prostorima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Ćurković je u intervjuu za „Jutarnji list“ istakao da je vrlo moguća suspenzija nacionalnih timova zbog loših organizacija Fudbalskih saveza.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije važi za jednog od najuticajnijih u fudbalu na ovim prostorima, a poznato je da je veliki prijatelj sa prvim čovekom evropskog fudbala Mišelom Platinijem.

UEFA o Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori ima debeli dosije. Od balkanskih zemalja samo Slovenija nije na piku činovnicima iz Niona. Jer, Slovenija i nije fudbalska nacija, a Makedonija je u tom smislu beznačajna. Sve to i ne čudi kad je kod nas svaka utakmica kao proslava kineske Nove godine“, rekao je Ćurković.

Ćurković je istakao da pirotehnika kao takva i nije toliki problem, već činjenica da niko ne želi da se obračuna sa huliganima i rasizmom.

UEFA je krenula u disciplinovanje Balkana. Odlučili su da se obračunaju sa pirotehnikom i rasizmom, glavnim neprijateljima fudbala kao igre. Jer, fudbal je najveća štamparija novca, tu se vrte milijarde i naravno da vodeći ljudi europske asocijacije neće dopustiti bakljade, divlje ponašanje i spektakularne vatromete. Imam dobre informacije i uveravam vas, i Hrvatska i Srbija su pred isključenjem iz takmičenja pod okrijem UEFA i FIFA. I to na vreme od tri do pet godina. Savezi su nemoćni. Sa izgrednicima može da se obračuna samo država, ako želi naravno“, naglasio je Ćurković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve