Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.04.2015.

00:25

Da li će Enrikes Pogbinim stopama?

Italijanski Juventus izrazio je interesovanje za napadačem Mančester Junajteda koji igra na pozajmici u zagrebačkom Dinamu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Juventus navodno želi 20-godišnjeg Čileanca Anhela Enrikesa, koji je postigao 20 golova na samo 29 utakmica ove sezone.

Junajted je Enrikesa kupio kao 15-godišnjaka za 4 miliona evra, ali je u Mančester stigao tek kad je postao punoletan. Nije odigrao nijedan meč za "Crvene đavole", a pre Dinama bio je na pozajmicama u Viganu i Saragosi.

Na početku godine Dinamo je saopštio da je otkupio Enrikesa od Junajteda za miliona funti, ali klub iz Mančestera to nikad nije potvrdio.

"Nadam se da ću se jednog dana vratiti u Mančester Junajted. Bio sam tako blizu prvog tima, ali nisam dobio šansu. Nadao sam se da ću igrati u Premijer ligi i FA kupu, ali se to nije dogodilo, nastupao sam samo za U-21 tim. Kada dođeš tako mlad u Englesku, shvatiš koliko je ogromna razlika. Sada se osećam zrelije i manje slabo nego tada", rekao je Enrikes, koji je pre nekoliko dana izjavio da bi voleo da ostane u Dinamu, jer je srećan u Zagrebu.

Njemu u junu ističe ugovor sa Junajtedom, a agent mu je Fernando Felicevič, koji zastupa i Juventusovog Čilanca Artura Vidala.

Ukoliko Juventus dovede Enrikesa kao slobodnog igrača, to će biti drugu put za samo nekoliko godina da "Stara dama" dovodi besplatno talenta koji nije dobio šansu na Old Trafordu.

Prvi slučaj bio je Pol Pogba, koga sada traže Real Madrid, PSŽ, Mančester Siti, a navodno i sam Junajted, a Juventus želi 100 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve