Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.02.2015.

09:49

Nikolić: Kao da je nula, a ne +6

Trener Partizana Marko Nikolić analizirao je prvi deo priprema u Turskoj i istakao da će njegova ekipa na proleće igrati kao da nema 6 bodova više od Zvezde.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
partizan.rs

Crno-beli su tamo odigrali tri pripremna meča, poraženi su od moskovskog Dinama i bečke Austrije sa po 4:1, a odigrali nerešeno 2:2 sa Cirihom.

Nikolić je rekao da ga ne brinu rezultati, već igra sa tih mečeva, pohvalio upravu zbog dovođenja novog igrača Bandalovskog i istakao da očekuje još pojačanja.

"Rezultati me uopšte ne brinu, mi smo ovde praktično igrali mini Ligu Evrope i videli nešto što ne možemo protiv slabijih rivala. U našoj igri postoji dosta kvaliteta, a slabosti zbog kojih je rezultat takav nisu nešto što je za nas novo. Imamo kontinuitet igračkog kadra i stručnog štaba već godinu dana i to je veoma važno. O deficitima koje imamo smo pričali i ranije, a ove utakmice su to samo potvrdile. Ne verujem da na ekipu mogu da utiču ti loši rezultati već nešto drugo - eventualni odlasci sada kad im nije vreme i to što malo kasnimo sa dolascima. Ukoliko ekipa ostane u ovom sastavu to ne može nimalo da utiče, jer smo i mnogo teže situacije prebrodili od prijateljskih utakmica.“

Partizan će u Beogradu odgrati meč sa Sinđelićem, a zatim sledi povratak u Tursku i još pet pripremnih mečeva. Nikolić ističe da je u dosadašenjem delu priprema sve išlo po planu.

"Sproveli smo u dobroj meri sve ono što smo hteli. Volja i motivacija su bili na izuzetnom nivou, svi su zdravi i zato kažem da imamo mnogo razloga za zadovoljstvo bez obzira na rezultate u pripremnim mečevima."

Trener crno-belih nedavno je kritikovao upravu u vezi sa dovođenjem igrača i statusom aktuelnih članova kluba, a sada je rešio da ih pohvali.

"Pošto kritikujem kada bi trebalo sada mogu i da pohvalim upravu jer smo dovođenjem Bandalovskog rešili jedno deficitarno mesto, naravno na njemu je da to dokaže na terenu. Ostalo je da posvetimo pažnju poziciji centralnog beka i to moramo da uradimo što pre, a to pojačanje bi trebalo da dođe u ponedeljak. Podjednako važan zadatak, možda i važniji, jeste definisanje statusa igrača koji su sporni, odnosno da okosnica tima ostane tu."

Nikolić naglašava, da ukoliko nijedan igrač ne napusti klub u zimskom prelaznom roku, Partizanu će nedosajati jedino centralni bek.

"Ako niko ne ode, osim štopera ne mora više niko da dođe. Nažalost naše mogućnosti su nula kada su transferi u pitanju jer smo za godinu dana, koliko sam ovde, platili obeštećenje samo za Škuletića i Trajkovića. U okviru tih mogućnosti moramo da pronađemo najbolja rešenja koja će se uklopiti u tim po dva kriterijuma - kvalitet odmah i potencijal za budućnost. Igračima sam na poslednjem treningu rekao da oni koji budu u avionu petog februara moraju da ostanu sa nama cele godine jer su pred nama ozbiljne bitke. Nikakav posao nije urađen, moramo da igramo sezonu kao da je nula, a ne plus šest. Tih šest bodova prednosti ne vidim ni u jednom trenutku", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve