Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.01.2015.

11:10

Rok ističe, krenulo rušenje Blatera

Predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater potvrdio je da je danas i formalno podneo kandidaturu za ponovni izbor na čelo FIFA.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Rok za podnošenje kandidatuire za izbore koji će biti održani na kongresu FIFA u Cirihu u maju ističe u četvrtak.

"Danas je ključni dan u izbornom kalendaru. Podneo sam kandidaturu, a izborna komisija će je razmatrati", rekao je 78-godišnji Blater na ’Tviteru’.

Blater, koji je na mestu predsednika FIFA od 1998. kandidovao se za peti mandat na izborima 29. maja na kojima je po opštem mišljenju favorit.

Pored Blatera, u izbornoj trci učestvovaće jordanski princ Ali Bin Al Husein, bivši francuski fudbaler David Žinola, nekadašnji portugalski napadač Luis Figo i predsednik Holandske fudbalske federacije Mihael Van Prag.

Italijansko-holandski fudbalski menadžer Mino Rajola odustao je od plana da se kandiduje za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Rajola je oduistao pošto je kandidaturu podneo predsednik Holandske fudbalske federacije Mihael Van Prag.

"Pošto sada imamo dobrog kandidata, nema potrebe da ulazim u trku", rekao je Rajola za holandski list "Algeman Dagblad".

Majkl van Prag rekao je da želi da bude predsednik FIFA samo u jednom mandatu, da bi toj organizaciji povratio kredibilitet, a onda je prepustio mlađim generacijama.

Van Prag je u Amsterdamu objavio svoje planove za budućnost svetske kuće fudbala, kao i svoju kandidaturu na predsedničkim izborima FIFA 29. maja.

"FIFA je stalno pod sumnjom za sukob interesa, nepotizam, korupciju. Želim da to promenim, što sam i ranije govorio", rekao je Van Prag.

Kandidatura prvog čoveka holandskog fudbala objavljena je neposredno pošto je portugalski velikan Luiš Figo najavio svoju kandidaturu.

Majkl van Prag je objavio da su ga kao predsednika podržali savezi Belgije, Švedske, Škotske, Rumunije, Farskih Ostrva i Holandije.

Svi kandidati formalno moraju da podnesu kandidaturu do ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve