Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.01.2015.

15:47

Nemačka: Navijači na kristal metu

Doktor Roland Hartel Petri je izazvao burne reakcije u nemačkoj javnosti tvrdnjama da navijači na fudbalske utakmice dolaze drogirani.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Nemački lekar držao je predavanje o korišćenju psihoaktivnih supstanci na stadionima i upozorio na korišćenje kristal meta na utakmicama.

Većina problema na stadionima u Nemačkoj je povezana sa korišćenjem alkohola, pogotovo piva koje je jeftino i široko rasprostranjeno, ali su navijači nekih klubova na tribinama isticali transparente koji ukazuju na korišćenje droge na stadionima.

Prošle sezone je tako navijačima Borusije iz Dortmunda naloženo da sa tribina sklone transparent na kome je pisalo: „Nemate novca za kokain u Nirnbergu?“.

Problema je bilo i na utakmicama Dinama iz Drezdena, koji su na meču sa Kelnom na tribini istakli koreografiju sa natpisom u kome se spominje uzimanje kristal meta.

Dr Roland Hartel Petri istakao je da pojedini posetioci fudbalskih utakmica uzimaju kristal met pred mečeve i pod njegovim uticajem ulaze na stadione, ne bi li imali više energije u slučaju nereda .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve