Nova vest
Fudbal

Petak, 23.01.2015.

22:55

Kembridž izborio revanš na Trafordu

Navijači Mančester Junajteda doživeli su novi šok, pošto ekipa Luja van Gala nije uspela da savlada ekipu četvrtoligaša Kembridža u čevrtoj rundi FA Kupa – 0:0.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Holanđanin je na teren izveo gotovo najjaču postavu, sa Davidom de Heom na golu i Anhelom di Marijom i Radamelom Falkaom u napadu.

Uprkos tome, Kembridž, član Lige dva, uspeo je da izdrži sve nalete gostiju iz Mančestera i da na kraju izbori revanš meč na Old Trafordu.

Menadžer gostiju pokušao je nešto da promeni uvođenjem Luka Šoa, Andera Erere i Robina van Persija, ali skupoceni 'Crveni đavoli' nisu uspeli da postignu gol protiv ekipe koja se, kada bi se brojali svi rangovi, nalazi 74 mesta ispod njih!

Malo je nedostajalo da Mančester doživi novu blamažu, posle eliminacije u Liga kupu od trećeligaša Milton Kejnesa u avgustu.

"Neverovatno sam ponosan na svoje igrače, na svakog pojedinačno. U prvom poluvremenu smo uspeli i da stvorimo nešto, ali smo onda u drugom poluvremenu gledali gomilu svetskih zvezda kako drže loptu. Ipak, odlično smo bili organizovani i sjajno smo se branili, a najveći deo posla odradili su golman i naši štoperi. Nismo dozvolili da izgubimo već u tunelu, kada smo videli grb na njihovim dresovima", rekao je Ričard Muni, menadžer 12. tima Lige 2.

'Studentima' će revanš svakako značiti u igračkom i takmičarskom smislu, iako je neralno očekivati da ponovo sličan uspeh, ali je finansijski momenat neverovatan. Kembridž godišnje zaradi 1,6 miliona funti, a samo od revanša na Teatru snova će inkasirati 1,7 miliona.

Junajted je očekivano preuzeo kontrolu od samog starta, da bi prvu ozbiljniju šansu imao u 10. minutu. Dejli Blind je najpre centrirao, posle prodora, da bi zatim natrčao na odbijenu loptu – ali je iz prve poslao tik pored stative. I domaći su imali nekoliko sporadničnih pokušaja, odlično su se kretali i pretili iz kontre, upisali su i dva kornera, da bi onda Anhel di Marija zapretio, a njegov pokušaj izblokirao je Tejlor.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu za domaće propustio je Kolson u 31. minutu, ponovo posle sjajnog kornera Donaldsona, ali je njegov udarac sa peterca završio za malo preko prečke.

"Ovo je FA Kup, zar ne? Videli smo da se ovo događa i ranije, oni su odlično branili svoj kazneni i učinili nam posao zaista teškim. Moramo da budemo bolji u revanšu, iako smo planirali da već večeras završimo posao. Ali, morate odati priznanje momcima iz Kembridža, igrali su sjajno", rekao je Majkl Karik.

Drugo poluvreme počelo je još agresivnijom igrom gostiju, ali prilika nije bilo sve do 63. minuta, kada se istakao sjajni golman domaćih Dan. Karik je poslao idealnu loptu do Falkao, Kolumbijac je izbio sâm pred gol, ali je Dun nogom zaustavio njegov pokušaj.

Novu dobru priliku za goste propustio je Robin van Persi, da bi se poslednjih dvadeset minuta igrale 'viktorije' ispred gola domaćih – ali i dalje bez uspeha. Opšti delirijum na 'Kosting Abi' stadionu za 8.000 navijača mogao je da donese Eliton, međutim, Džons je u poslednji čas uspeo da izabaci loptu u korner.

Ipak, moglo je sve da se promeni i u 92. minutu, ali je Dan još jednom bio smiren i staložen, uspevši najpre da izboksuje loptu, a zatim i da zaustavi dva pokušaja sa ivice kaznenog.

Preostalih 11 susreta četvrtog kola najstarijeg fudbalskog takmičenja na programu je za vikend, a najzanimljivije će biti na Enfildu, gde gostuje Bolton sa Emilom Heskijem, nekadašnjim napadačem Liverpula, kao i na Etihadu gde posle skoro decenije dolazi Midlsboro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu