Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.12.2014.

15:21

Nađova struja želi tajno glasanje

Kandidat za predsednika FK Partizan Sreten Nikolić uložio je prigovor na način izbora delegata za predstojeću Skupštinu crno-belih.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Grupa ljudi okupljena oko Alberta Nađa, koja me je predložila za predsednika uložila je prigovor. Svesni smo da bez tajnog glasanja mogu da dobijem svega četiri-pet glasova. Uprkos tome mislim da nudimo pravi put za Partizan i preduslove da klub izadje iz krize. To je moguće, ali ne sa ljudima iz sadašnje uprave"“, rekao je Nikolić.

On je dodao da Partizan može da se "vrati među žive" uprkos dugu od 13,7 miliona evra.

"Partizan kao fudbalski klub može da bude kičma SD crno-belih. Dobrom politikom možemo da kroz jedno učešće u Ligi šampiona pokrijemo budžet. Treba biti šmeker i jednom ući, a pametan da bi tamo opstao. Želimo da Partizan igra u evropskim takmičenjima, ali ne tako da igrači gube vrednost već napreduju. Nikola Ninković je vredeo četiri miliona evra i bio među tri najbolja mlada fudbalera Evrope, a sada ne može da se proda ni za 500.000"“, rekao je Nikolić.

Nikolić je kao način ulaska velikog kapitala u klub iz Humske naveo saradnju sa bankom, čije ima nije hteo da otkriva.

"Razgovarao sam sa bankom i ponudio generaciju fudbalera, koja donosi prihod. Nisu hteli da uzmu stadion ili Sportski centar Teleoptik kao garant ulaganja u klub. Problem je, međutim, što deo igrača pripada menadžerima. Cilj je da se menadžeri isplate, da im se zabrani prilazak fudbalerima od 15-16 godina kako bismo u budućnosti dobili zdrav klub“", rekao je Nikolić.

Partizan će novog predsednika dobiti u četvrtak na izbornoj Skupštini, a pored Sretena Nikolića, kandidat za tu funkciju je i aktuelni potpredsednik Mile Jovičić, koga je predložio Upravni odbor kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu