Nova vest
Fudbal

Subota, 20.12.2014.

20:33

ISL: Atletiko Kolkata prvi šampion

Atletiko de Kolkata prvi je šampion indijske Superlige, pošto je u dramatičnoj završnici pobedio ekipu Kerala Blasters.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Atletiko je slavio sa minimalnih 1:0 u finalu plej-ofa, pogotkom lokalnog momka Mohameda Rafika u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Rafik je izabrao idealan trenutak da postigne svoj prvi gol u Superligi, glavom posle kornera indijski reprezentativac savaldao je Dejvida Džejmsa, golmana i menadžera Kerala Blastersa.

Ekipa koju vodi Antonio Lopes Habas i koja u svojim redovima ima šestoricu Španaca, uključujući Borhu Fernandesa i Luisa Garsiju jednim golom slavila je u velikom finalu.

Iako je klub iz Kolktate uglavnom bio bolji na punom stadionu u Mumbaju, na neutralnom terenu, odluka je pala na samom kraju. Kerala Blastersi su pobeđeni i pored toga što su u ligaškom delu jednom dobili istog rivala, jednom je bilo 0:0.

Džejms neće ovu godinu pamtiti po lepom, bankrotirao je i ostao bez ičega, a nije uspeo ni da osvoji tutlu prvaka Indije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve