Nova vest
Fudbal

Subota, 20.12.2014.

20:00

Dobijaju li Englezi prvog strelca?

Fudbaler Kvins Park Rendžersa Čarli Ostin postigao je het-trik u subotu i podgrejao nade da Engleska može imati najboljeg strelca Premijer lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Ostin je sa tri pogotka bukvalno sam preokrenuo rezultat protiv WBA (3:2) i stigao do 11 golova u Premijer ligi ove sezone.

On je pogađao u 24, 48. i 86. minutu, pa je ovim trijumfom njegova ekipa pobegla iz opasne zone i sada ima 17 bodova.

Ispred Ostina na listi strelaca u Premijer ligi su samo Serhio Aguero sa 14, i Dijego Kosta sa 12 golova, ali se na Ostrvu nadaju da bi 25-godišnji napadač mogao da ih prestigne, pošto je Argentinac povređen, dok Španac nije u formi u kakvoj je bio na početku sezone.

Posle njih ide Aleksis Sančes sa devet golova, pa Vilfred Boni i Gracijano Pele sa golom manje.

Englezi na najboljeg strelca čekaju skoro 15 godina, pošto je poslednji put to pošlo za rukom Kevinu Filipsu 2000.

Posle Filipsa, blizu tog ostvarenja bili su još Markus Stjuart iz Ipsviča (2001), Alan Širer iz Njukasla (2004), Endi Džonson iz Kristal Palasa (2005), Vejn Runi iz Mančester Junajteda (2010, 2012) i Danijel Staridž iz Liverpula (2014), ali su oni završili na drugom mestu.

Od 2000. godine redom su prvi na listi bili Džimi Flojd Haselbajnk, Tjeri Anri, Rud Van Nistelroj, Tjeri Anri još tri puta, Didije Drogba, Kristijano Ronaldo, Nikolas Anelka, Didije Drogba, Dmitar Berbatov/Karlos Teves, Robin Van Persi dva puta i Luis Suares.

Interesantno je da Alan Širer, koji je najbolji strelac Premijer lige u istoriji, nikada nije bio prvi na listi na kraju sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve